«Θέλω να σώσω τον γάμο μου, αλλά δεν ξέρω πώς…»

Είμαι παντρεμένη εδώ και 5 χρόνια με τον άντρα μου. Πάντα αντιμετωπίζαμε κάποια θέματα, αλλά πάντα τα ξεπερνούσαμε. Τώρα όμως έχουμε απομακρυνθεί και μου λέει να χωρίσουμε, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια κίνηση. Εγώ θέλω να σώσω το γάμο μου αλλά δεν ξέρω πώς…

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Καταλαβαίνω τη δυσκολία σας, μιας και μέσα στις σχέσεις , ο τρόπος επικοινωνίας μας και η κάθε προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι αρκετά απαιτητικά και πολύπλοκα.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό και σημαντικό το γεγονός ότι έως τώρα προσπαθούσατε στις δυσκολίες και οι προσπάθειες αυτές είχαν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ενδεχομένως όμως, κάποιες φορές να μην είναι αρκετός ο τρόπος που ήδη προσπαθούσαμε και όπως λειτουργούσαμε. Κάποιες φορές και συνήθως σε σημαντικά ζητήματα χρειάζεται ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης, περισσότερο συνειδητός και από τις δύο πλευρές.

Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι συνήθως να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και αντιμέτωποι με τις καταστάσεις που μας δυσκολεύουν και να ανακαλύψουμε νέους δρόμους που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Θα σας πρότεινα πριν πάρετε αποφάσεις να μπείτε σε μια διαδικασία, να ανακαλύψετε εσείς κάποια πράγματα για εσάς και έπειτα για τη σχέση σας και εάν χρειαστείτε κάποια βοήθεια θα ήταν αρκετά χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιο ψυχολόγο μιας και είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία.

Για οτιδήποτε θελήσετε είμαι στη διάθεσή σας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα