Μπορεί ένας gay άνδρας να ερωτευτεί μία γυναίκα;

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κατά τη γνώμη σας ένας άντρας που είναι gay μπορεί να ερωτευτεί μια γυναίκα.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου ενδέχεται στο πέρασμα της ζωής να παρουσιάσει μια ρευστότητα, μια κίνηση δηλαδή ερωτικού ενδιαφέροντος προς άτομα που παλιότερα μπορεί να μην ενέπνεαν κανένα ερωτικό ενδιαφέρον. Ερωτευόμαστε ανθρώπους, προσωπικότητες, μας ελκύουν εικόνες και ως εκ τούτου τίποτε δεν είναι απίθανο να συμβεί.

Φυσικά, το ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί δε σημαίνει πως συμβαίνει στη δική σας περίπτωση, στην οποία χρειάζεται  να αναρωτηθείτε εάν έχετε δείγματα ερωτικού ενδιαφέροντος από το συγκεκριμένο πρόσωπο ή αν χτίζετε στο μυαλό σας εικόνες που θα θέλατε να υπάρχουν.

Χρειάζεται πολύ προσοχή και σεβασμός στο πώς ένας άνθρωπος προσδιορίζεται, εάν για παράδειγμα ο άνδρας αυτός σας έχει δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλος, χρειάζεται να σεβαστείτε την σεξουαλικότητά του και κυρίως να αφουγκραστείτε αυτό που σας λέει ο ίδιος. Αν πάλι η ομοφυλοφιλία του είναι κάτι που εσείς υποθέτετε/ ψυχανεμίζεστε, τότε θεωρώ απαραίτητο να του εκφράσετε το ενδιαφέρον σας και να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν αντίστοιχα συναισθήματα.

Η σεξουαλικότητα μπορεί αν παρουσιάσει μια ρευστότητα, και είναι κάτι που οι ειδικοί έχουμε παρακολουθήσει στο κλινικό μας έργο, την ίδια στιγμή όμως μπορεί να παραμείνει αμετακίνητη και απόλυτα προσδιορισμένη εφ’ όρου ζωής.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

Σχετικά άρθρα