Μας ενώνει μόνο το σεξ. Τι να κάνω για να με δει σοβαρά;

Είμαι πέμπτο έτος. Από το πρώτο έτος γνώρισα κάποιον ο οποίος με περνά 12 χρόνια. Κάνουμε πολύ καλό σεξ αλλά περιοριζόμαστε εκεί. Υπάρχουν μεγάλα διαστήματα κατά τα οποία δεν μιλάμε. Εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον θαυμάζω για πολλούς λόγους. Ξέρω ότι με θεωρεί μικρή και δύσκολα θα έκανε σχέση μαζί μου παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι για να μην με ξεκόψε τόσα χρόνια κάτι βλέπει! Τι να κάνω ώστε να με δει πιο σοβαρά; Υπάρχει άραγε τέτοια πιθανότητα;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Για να αλλάξει η συνθήκη σε μία οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση και ειδικά σε μία μακροχρόνια που κρατάει 5 συναπτά έτη, είναι βέβαιο ότι κάποιος από τους δύο πρέπει να εισάγει την αλλαγή. Εφόσον είστε εραστές εδώ και 5 χρόνια προφανώς αυτός ο άντρας βλέπει κάτι σε εσάς, ίσως όμως αυτό που βλέπει να μην είναι αυτό που θα θέλατε εσείς να βλέπει. Αν θέλετε να αλλάξετε το πλαίσιο στο οποίο σχετίζεστε και να περάσετε τη σχέση σας σε ένα άλλο επίπεδο θα πρέπει να εκφράσετε αυτή σας την επιθυμία. Καλό θα ήταν πρώτα να είστε σίγουρη ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα στη ζωή του με την οποία έχει σταθερή σχέση ή είναι παντρεμένος ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να είναι πρόθυμος να σας ακούσει κι εσείς να μη βρεθείτε εκτεθειμένη απέναντι του.

Η ηλικία σας και η διαφορά σας δε πρέπει να σας απασχολεί. Αν εσείς έχετε ένα χαρακτήρα και μία προσωπικότητα που του αρέσει και δε θέλει να σας χάσει από την ζωή του τότε θα σκεφτεί σοβαρά την πρόταση σας, όμως θα είναι σαν να γνωρίζεστε από την αρχή και αυτό σημαίνει ότι κι εσείς κι εκείνος θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην σχέση σας και σίγουρα εκτός σπιτιού, με άλλες ασχολίες.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε ότι τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν όπως ακριβώς τα ονειρεύεστε γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη ότι τα πράγματα μπορεί να μην αλλάξουν ή να έρθει το οριστικό τέλος σε αυτή την σχέση. Όπως και να ‘χει σημασία έχει η δική σας ανάγκη και να την εκφράσετε όπως επιθυμείτε.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Σχετικά άρθρα