Το… μυστικό για να ανακουφιστείς άμεσα από τις αιμορροΐδες!

Κνησμός, πόνος στον πρωκτό, κηλίδες αίματος στο χαρτί μετά τις κενώσεις… Συμπτώματα που δεν μπορείς εύκολα να ομολογήσεις γιατί… ντρέπεσαι. Είναι πολύ πιθανό να έχεις αιμορροΐδες. Άλλωστε ένας στους πέντε ανθρώπους έχει αντιμετωπίσει αιμορροϊδική κρίση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του!

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροϊδικές φλέβες είναι ένα σύμπλεγμα φλεβών που βρίσκονται στην χαμηλότερη περιοχή του ορθού και συμβάλλουν στην εγκράτεια των κοπράνων. Ωστόσο, μερικές φορές οι φλέβες αυτές διογκώνονται λόγω των πιέσεων στα τοιχώματα των φλεβών, λεπταίνουν και ερεθίζονται από τις κινήσεις του εντέρου.

Τότε μιλάμε για αιμορροΐδες. Κύρια συμπτώματα; Ο πόνος, ο κνησμός και η αιμορραγία κατά την αφόδευση. Οι αιμορροΐδες κατατάσσονται σε δύο γενικές κατηγορίες, τις εσωτερικές και τις εξωτερικές.

Οι εσωτερικές είναι αρκετά βαθιά μέσα στον πρωκτό, συνήθως δεν προκαλούν πόνο και τα μόνα συμπτώματά τους είναι η ορθική αιμορραγία (αίμα που καλύπτει τα κόπρανα, στάζει στη λεκάνη της τουαλέτας ή που θα δεις στο χαρτί),  μετά τις κενώσεις σου.

Οι εξωτερικές, αντιθέτως, είναι πιο επώδυνες. Τις αισθάνεσαι, σε ενοχλούν και μπορείς ακόμα και να τις αγγίξεις, ειδικά αν εξαχθούν κατά τη διάρκεια της αφόδευσης… Κάποιες φορές μπορεί να προκληθεί το φαινόμενο της θρόμβωσης στις εξωτερικές αιμορροΐδες: ουσιαστικά σχηματίζονται θρόμβοι αίματος που παίρνουν ένα μπλε ή μοβ χρώμα… Φαίνεται τρομακτικό και πονάει αρκετά αλλά δεν είναι ανησυχητικό!

aimorroides3

Πώς και γιατί εμφανίζονται;

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς αιτίες που οδηγούν στο να εμφανίσει κάποιος αιμορροΐδες. Πιθανές αιτίες είναι η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κακή στάση του σώματος (όρθια ή καθιστή στάση για πολλές ώρες), η εγκυμοσύνη, ο έντονος βήχας, το φτέρνισμα ή ακόμα και το να μην να μην αναπνέετε σωστά κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης.

Ποια είναι η θεραπεία για τις αιμορροΐδες;

Αν δεις κηλίδες αίματος μετά την αφόδευση ή αν νιώθεις πόνο ή ακόμα και δυσκολία να… κάτσεις, τότε πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου, ώστε να σε εξετάσει και να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία αλλά και κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείς να αλλάξεις κάποιες κακές διατροφικές και όχι μόνο συνήθειες.
Πώς αντιμετωπίζονται οι αιμορροΐδες; Πολλές φορές υποχωρούν μόνες τους μετά την πάροδο κάποιων ημερών και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Αν ωστόσο επιμένουν, τότε μπορεί να χρειαστεί να επέμβει ο ειδικός και να “βάλει στη θέση τους” τις αιμορροΐδες που έχουν διογκωθεί και μπορεί να προεξέχουν από τον πρωκτό.
Υπάρχουν οι πιο σπάνιες περιπτώσεις που ο γιατρός θα κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει αιμορροΐδεκτομή, δηλαδή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των αιμορροΐδων.

aimorroides2

Daflon 500 mg κατάλληλο για όλους τους βαθμούς αιμορροϊδοπάθειας

Το daflon 500 mg ανακουφίζει από τον πόνο και από όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα από την δεύτερη μέρα της λήψης του, ενώ μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους βαθμούς αιμορροϊδοπάθειας, ακόμα και στις περιπτώσεις που αποφασίζεται να γίνει χειρουργική επέμβαση.

Το daflon 500mg  μειώνει την ένταση και τη διάρκεια των τυπικών μετεγχειρητικών συμπτωμάτων, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ίαση και ανάνηψη των ασθενών. Παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει κατά 50% την υποτροπή του ασθενούς!

Πρακτικά tips για να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες

  • Να αποφεύγετε να φοράτε στενά εσώρουχα και παντελόνια.
  • Να κάνετε ήπια φυσική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.
  • Να μην καθυστερείτε την κένωση.
  • Να μην κάθεστε πολύ ώρα στην λεκάνη.
  • Να αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη.
  • Να πίνετε πολύ νερό.
  • Να βελτιώσετε τη διατροφή σας: κατανάλωση προβιοτικών (που βοηθούν στις κενώσεις), αποφυγή λιπαρών και πικάντικων τροφών!

aimorroides

Ξεχάστε μια για πάντα τις αιμορροΐδες!

Με τη λήψη του daflon 500 mg, την τήρηση των οδηγιών του γιατρού αλλά και την αλλαγή κάποιων “κακών” καθημερινών συνηθειών μπορείτε να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις αιμορροΐδες!

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θεραπεύονται οι αιμορροΐδες;

Πόνος στον πρωκτό: Τι σοβαρό μπορεί να κρύβει;

 

 

 

Σχετικά άρθρα