Επενδύσεις στα Βαλκάνια «βλέπουν» Έλληνες επιχειρηματίες

Μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία «βλέπουν» Έλληνες επιχειρηματίες, φανερώνοντας την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

Επιχειρηματίες εκτιμούν ότι με καλό κλίμα θα υπάρξουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στη γειτονική χώρα, καθώς παρουσιάζει προοπτικές για επενδύσεις και συνεργασίες σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Χαρακτηρίζουν πολύ θετική κίνηση το επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο πήραν μέρος σχεδόν 140 Έλληνες επιχειρηματίες και πληθώρα συναδέλφων τους από τη Βόρεια Μακεδονία. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενέστερα τις προοπτικές συνεργειών, σε Β2Β συναντήσεις.

«Αν τώρα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αμφισβητήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ μας και δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα, νομίζω θα υπάρξουν ευκαιρίες και για μεγάλες εταιρείες, αλλά ακόμα περισσότερο για μεσαίες και μικρότερες», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος Α.Ε Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. «Έχουμε ισχυρό λόγο να είμαστε εδώ. Ως Όμιλος έχουμε ήδη μια επένδυση παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων η οποία μάλιστα έχει αναπτυχθεί και πηγαίνει πολύ καλά. Με βάση την εμπειρία μας από την επένδυση αυτή, λέμε με σιγουριά ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι εξαιρετική για επενδύσεις».

«Πρώτη φορά ήρθαμε να κάνουμε δουλειά στο Κουμάνοβο, επί ειναίας Γιουγκοσλαβίας, το 1989. Εκεί είχαμε μια συνεργασία για βιομηχανικά προϊόντα που μεταφέραμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα πηγαίναμε εκεί που τα χρειαζόμασταν. Μετά συνεχίσαμε με άλλες δραστηριότητες, με έργα, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κι έχουμε μια καλή εμπειρία από τον λαό εδώ πέρα και από τη συνεργασία μας», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Θετικοί είναι και ο πρόεδρος της INTRAKAT Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apivita Νίκος Κουτσιανάς, ο πρόεδρος της Alumil Γιώργος Μυλωνάς, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie, τα τετ-α-τετ και ο διεθνής Τύπος (ΦΩΤΟ)

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας: Ανησυχία Α. Τσίπρα

Σενάρια επίθεσης στην Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας

Σχετικά άρθρα