Κίνηση… ματ του Αλ. Τσίπρα στο Ντουμπρόβνικ με την «Πρωτοβουλία 17+1»

Τη βούληση της Ελλάδας να συνεργαστεί ως μέλος, πλέον, της «Πρωτοβουλίας 17+1», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στο Ντουμπρόβνικ.

Αφορά σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας για ανάπτυξη με παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Κίνα.

Αυτό τόνισε στον χαιρετισμό του ο Έλληνας πρωθυπουργός στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Κίνας.

«Θα καλείται πλέον Πρωτοβουλία 17+1»

«Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ αυτή τη Σύνοδο εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως πλήρες μέλος αυτής της συνόδου κορυφής των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας. Θα καλείται πλέον Πρωτοβουλία 17+1. Είναι σημαντικό βήμα για τη Σύνοδο και την Πρωτοβουλία».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα επιζητεί τη συνεργασία με όλα τα κράτη της Πρωτοβουλίας, με πλήρη τήρηση των κανονισμών και των διαδικασιών της ΕΕ. Σκοπός η προαγωγή της οικονομικής συνανάπτυξης σε αυτό το πολύ σημαντικό πλαίσιο συνεργασίας με την Κίνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη «να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να πρέπει να βρούμε έναν νέο τρόπο και νέα θεμέλια για την περιφερειακή μας ανάπτυξη. Ξεπερνάμε προκλήσεις όπως οι συγκρούσεις στην περιοχή».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την ως «μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή των Βαλκανίων».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας σε εκπροσώπους Ρομά: «Δεν υπάρχουν πολίτες κατηγοριών»

Αλ. Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie, τα τετ-α-τετ και ο διεθνής Τύπος (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Ο πρωθυπουργός κατέγραψε την παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών

Σχετικά άρθρα