Πώς θα μειώσεις την συστολική σου πίεση μόνο με την αναπνοή σου!

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με την ασυνήθιστα υψηλή πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και είναι αρκετά επικίνδυνη, διότι δεν έχει συμπτώματα.

Ωστόσο, όταν δεν ελέγχεται, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες καρδιαγγειακών, εγκεφαλοαγγειακών ή νευροεκφυλιστικών επιπλοκών (έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, ασθένεια Alzheimer, κλπ.).

Μολονότι, οι ειδικοίσυστήνουν διάφορες θεραπείες και συνδυασμό άσκησης και διατροφής, σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με υπέρταση, οι θεραπευτικές αυτές μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα.

Δυνάμωσε τους μυς του αναπνευστικού σου

Μετά από σχετικές έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι  εκτός από τη σωστή διατροφή, αλλά και την καθημερινή ήπια μορφή άσκησης για περίπου μισή με μια ώρα, θα πρέπει να αφιερώνουν και 5 λεπτά καθημερινά σε ασκήσεις αναπνοής για την ενδυνάμωση των μυών του αναπνευστικού μας συστήματος, που φέρουν την ονομασία Άσκηση Αναπνευστικών Μυών, που αναπτύχθηκε στη δεκαετια του ’80 γιανα βοηθηθούν άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης γίνονται με τη βοήθεια μιας συσκευής χειρός, μέσω της οποίας δημιουργείται ένα είδος αντιστασης στους συγκεκριμένους μυς, δυναμώνοντάς τους. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η μέθοδος αυτή συμβάλλει και στη μείωση της συστολικής ή «μεγάλης» αρτηριακής πίεσης, έχοντας αποτελέσματα όμοια με της αερόβιας άσκησης.

Μάλιστα, λόγω του ότι η συστολική αρτηριακή πίεση αυξάνεται αργά, καθώς οι αρτηρίες γίνονται πιο δύσκαμπτες με την ηλικία, οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εξασθένησης της γνωστικής λειτουργίας, αλλά και νεφρικής βλάβης.

Καλύτερη καρδιακή και γνωστική λειτουργία

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, η μέθοδος αυτή για την ενδυνάμωση των μυών του ανανευστικού μας συστήματος συμβάλλει και στην βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας, αλλά και των γνωστικών ικανοτήτων μας, μειώνοντας τον κίνδυνο για εκφυιστικές νευρολογικές παθήσεις, όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.

Ειδικά στην περίτπωση των νευρολογικών παθήσεων, τα οφέλη αποδίδονται στο γεογνός ότι με τον τρόπο αυτό οξυγονώνονται καλύτερα τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 τρόποι για να ρίξεις την πίεσή σου χωρίς φάρμακα!

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Πού μπορεί να οφείλεται

Αρτηριακή πίεση: Μάθε να την μετράς σωστά

Σχετικά άρθρα