Διήμερη περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κρήτη – Δείτε την ατζέντα

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη ξεκινάει σήμερα Πέμπτη (2/5) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11.00, θα επιθεωρήσει την πορεία ολοκλήρωσης του έργου στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαράς. Θεωρείται ένα έργο πνοής για την περιοχή, που εδώ και 15 χρόνια αναμένει την ολοκλήρωσή του.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα ως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Ικανοποιείται αίτημα χρόνων

Η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών, γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα χρόνων της περιοχής. Σχετίζεται όχι μόνο με τη μείωση του χρόνου μετακίνησης από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως σε ότι αφορά στην αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες.

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

Θα γίνει παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ.

Παρέμενε στάσιμο επί χρόνια. Αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Επιπλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη. Έπειτα, αναμένεται να επισκεφθεί τον δήμο Αρχάνων Αστερουσίων.

Θα απευθύνουν ομιλίες και υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στις 19:30 θα βρεθεί στο Χουδέτσι, όπου είναι και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Εκεί θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση.

Θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Την Παρασκευή (3/5) ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξης Τσίπρας: «Μήνυμα ελπίδας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία»

Στο Πεκίνο ο Αλ. Τσίπρας: «Πλούσια» η ατζέντα του πρωθυπουργού

Αλ. Τσίπρας για πρόταση μορφής: Την «μετατρέπει» σε ψήφο εμπιστοσύνης!

Σχετικά άρθρα