Μαφία των φυλακών: Τα σκληρά «παζάρια» και η επίμαχη συζήτηση λίγο πριν τον φόνο

Κατάθεση για συζήτηση που είχε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί, έδωσε στο πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο, ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο ποινικολόγος, όταν είχε πάει στις φυλακές για να δει τον εντολέα του Άρη Φλώρο, του είχε αναφέρει πως ο επιχειρηματίας κινδύνευε από άλλους δικηγόρους που έλεγχαν τους Αλβανούς κρατούμενους που τον απειλούσαν.

Γίνονταν… παζάρια

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του αποκάλυψε πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, γίνονταν… παζάρια. Φαίνεται πως κάποιοι δικηγόροι ζητούσαν από τον κ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ήθελαν να αλλάξουν οι καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που κατονόμαζαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Επέμεναν οι δικηγόροι

Επικαλούμενος τη συζήτηση με τον κο Ζαφειρόπουλο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως, του είχε πει χαρακτηριστικά ότι «αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι, δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί». Ο αρχιφύλακας κατέθεσε πως ο εκλιπών, του είπε τα ονόματα των συναδέλφων του που ζητούσαν χρήματα.

fylakh

Ωστόσο ο κ. Αραβαντινός δεν τους κατονόμασε στο δικαστήριο. Και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών, που είναι κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη. Ο βαρυποινίτης φέρεται να τον απειλούσε γιατί πίστευε πως ο αρχιφύλακας ευθυνόταν για την κράτηση του κ. Φλώρου στο ψυχιατρείο. Μέρος που δεν μπορούσε να προσεγγίσει.

Εκδικητικός ο κατηγορούμενος

Οι ισχυρισμοί του κ. Αραβαντινού προκάλεσαν πολλές φορές την αντίδραση του κατηγορούμενου. Ο αρχιφύλακας, μάλιστα, τον χαρακτήρισε άνθρωπο «χωρίς μέτρο, εκδικητικό, μανιακό που θέλησε να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Να σημειωθεί πως ο μάρτυρας όσο αναφερόταν στις απειλές που δέχθηκε, ο κατηγορούμενος του φώναξε το εξής: «Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ!».

Κατάσταση… ανομίας στις φυλακές!

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως «οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους». Εξάλλου, είναι τόσα τα κινητά μέσα στα καταστήματα, που οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας συναγωνίζονται ποια θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μαφία των φυλακών: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι του «εγκεφάλου» με τη δικηγόρο

Μαφία των φυλακών: Σε κλίμα έντασης η απολογία του Λυκουρέζου

Μαφία των φυλακών: Το «συμβόλαιο» θανάτου, οι καταθέσεις – φωτιά και ο Αλ. Λυκουρέζος

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό η δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο – Τα τελευταία λόγια του και το χρονικό μιας εκτέλεσης

Α. Λυκουρέζος: Ποιοι τον εμπλέκουν με τη μαφία των φυλακών – Η ζωή με τη Λάσκαρη και οι… 100 απιστίες!

Σχετικά άρθρα