Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, πρέπει να κάνει άμεσα εθνικές εκλογές»

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, θα είναι μια ευρεία νίκη» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου. Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι λαμβάνει «το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, θα είναι μια ευρεία νίκη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε στη Βουλή, σημειώνοντας πως «έκατσα και ξαναείδα την συζήτηση στη Βουλή και στην πρωτολογία μου άσκησα σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα. Το πού κάνει διακοπές ένας πολιτικός είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Στην δευτερολογία, δέχτηκα μια χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος, ο κ. Τσίπρας επαναλάμβανε τα πρωτοσέλιδα Κυριακάτικης εφημερίδας, κάνοντας μία παρατήρηση για το τι έκανε η οικογένεια του κ. Τσίπρα στην Χούντα».

«Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω»

«Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω, δεν έχει οικογενειακή ευθύνη ο κ. Τσίπρας, αλλά ούτε εγώ. Ποιος εδώ και 3 χρόνια έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο τη σύζυγό μου; Συνειδητά ο κ. Τσίπρας και τα υπόγεια του Μαξίμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα. «Του είπα ότι δική μου επιλογή είναι να πάμε ήπια σε εκλογές. Η απάντηση που μου έδωσε δεν έχει καμία σημασία».

«Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε λέγοντας ότι «δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. «Πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα» πρόσθεσε ενώ προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου. «Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν» συμπλήρωσε.

«Υποκριτή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μπορώ να μιλήσω πολιτικά με τον Τσακαλώτο

Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. «Είπα ότι με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση. Διαφωνούμε σε πολλά, έχει ένα επίπεδο, έχει βέβαια χιούμορ που πολλές φορές είναι σαν να βγήκε από το ψυγείο, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε» πρόσθεσε.

Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική του συνέντευξη Τύπου.

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι. Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας που βαφτίζει 13η σύνταξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Κ. Μητσοτάκης στη Figaro: «Προτεραιότητα μας η κοινωνική δικαιοσύνη»

 

Σχετικά άρθρα