«Ήταν μαμόθρεπτος και αυταρχικός! Πώς να κλείσω αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου;»

Το πρόβλημα μου είναι ότι χώρισα εδώ και δύο μήνες, επειδή είναι μαμόθρεφτος και με μείωνε. Με ζήλευε σε σημείο που με είχε αποκόψει από τους γονείς μου, την αδερφή μου και τα ανίψια μου για τρεις ολόκληρους μήνες.

Είμαι πληγωμένη, πικραμένη και απογοητευμένη που δεν μπόρεσα να με αγαπήσει για αυτό που είμαι. Είπε ότι θα με ζυμώσει και θα αλλάξει τον χαρακτήρα μου για να λειτουργώ όπως εκείνος.

Τον σκέφτομαι συνέχεια. Χωρίσαμε με τον αρραβωνιαστικό μου επειδή είναι αυταρχικός και έχει το οιδιπόδειο με τη μάνα του. Τι να κάνω για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Δεν σας ήθελε όπως είσαστε και αυτό σας στεναχωρεί. Νομίζω ότι δίνετε μια απάντηση μόνη σας. Αυτός που δεν ήθελε αυτό που είσαστε, ήταν αυταρχικός, ζηλοτυπικός και μαμόθρεφτος.

Σας μείωνε και σας απομάκρυνε από τους συγγενείς και φίλους σας. Ήθελε να σας αλλάξει και να γίνετε όπως ο ίδιος. Αυτός λοιπόν είναι ο άνθρωπος που δεν σας θέλει.

Εσείς όλα αυτά δεν μπορείτε να τα δεχτείτε και είναι λογικό. Αν συνεχίζατε θα είχατε έναν σύντροφο, αλλά και μια ζωή άσχημη που θα σας δημιουργούσε πολλά ψυχικά, κοινωνικά και σωματικά προβλήματα.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οιδιπόδειος γονιός: Ανακαλύπτοντας το αληθινό τρίτο πρόσωπο στη σχέση…

Οιδιπόδειο σύμπλεγμα: Τι είναι και πώς επηρεάζει τις σχέσεις μας

Οιδιπόδειο σύμπλεγμα: Πώς η σχέση με τη μητέρα επηρεάζει τη ζωή του άνδρα

Σχετικά άρθρα