Αλ. Τσίπρας – Λαμία: Η σέλφι με πιτσιρικά και ο… Άρης Βελουχιώτης

Σε κατάμεστη, κεντρική πλατεία της Λαμίας έδωσε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τις επικείμενες εκλογές, αναπτύσσοντας το όραμα για την επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του Άρη Βελουχιώτη πριν από 75 χρόνια στην ίδια πλατεία. «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό. Μας έριξαν μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία…».

«Οι… σωτήρες έφτασαν την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο»

Υπογράμμισε ότι είναι λόγια πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς «δείχνουν γλαφυρά σε ποιο σημείο έφτασαν την πατρίδα μας, οι σωτήρες και οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας. Εκείνοι που σήμερα με μένος και φανατισμό, μας υβρίζουν, μας συκοφαντούν, μας απειλούν».

Απάντησε μάλιστα, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το δίλημμα των εκλογών που εχει θέσει ο ίδιος, δεν είναι διχαστικό καθώς η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα του 99%. «Το δίλημμα ενώνει την πλειοψηφία των χαμηλών και μεσαίων τάξεων», προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Έβγαλε σέλφι με πιτσιρικά

Εξάλλου, εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη απαντώντας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη δική του αναφορά περί δύο ημιχρόνων. «Έκανα λάθος κ. Μητσοτάκη. Οι ευρωεκλογές δεν είναι ντέρμπι. Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο (σ.σ. ευρωεκλογές) και θα νικήσουμε και στις εθνικές εκλογές».

Μάλιστα, πληροφορίες από το τοπικό μέσο lamiareport, θέλουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να βγάζει σέλφι με πιστιρικά που ήταν εκεί την ώρα της ομιλίας.

lamiareport.gr

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκλογές: Ο πρωθυπουργός θέτει το βασικό δίλημμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλέξης Τσίπρας: «Τίμησα τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Αλέξης Τσίπρας: «Στις 26 Μαΐου έρχεται μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας»

Ευρωεκλογές 2019: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν και ποια… κόπηκαν

Σχετικά άρθρα