Φλερτ στη δουλειά: Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις – Ένα απλό… πείραγμα ή έρωτας;

Υπάρχει στη δουλειά συνάδελφος που υπάρχει φλερτ μεταξύ μας. Παρόλα αυτά ρίχνει ματιές σε άλλη συνάδελφο παρουσία μου. Αυτό με χαλάει και αισθάνομαι αφόρητη ζήλια. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά

Αγαπητή αναγνώστρια.

Μάλλον νιώθεις… πεταλούδες στο στομάχι σου. Καταρχάς το τερατάκι της ζήλιας είναι αναμενόμενο. Όταν ερωτευόμαστε, νιώθουμε έλξη προς το αντικείμενο του πόθου και φοβόμαστε μην το χάσουμε. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση.

Σου έχει κάνει κάποια πρόταση για έξοδο;

Τι εννοείς όμως ότι «υπάρχει φλερτ»; Πόσο εμφανές είναι και πόσο καιρό υπάρχει; Προσδιόρισε τα όριά του. Δείχνει περισσότερο από το τυπικό ενδιαφέρον; Σου έχει κάνει κάποια πρόταση για έξοδο; Είναι διαχυτικός και όλα αυτά; Επίσης εσύ πώς ανταποκρίνεσαι σε αυτή την κατάσταση;

Είναι πολύ σημαντικό  να υπάρχει ανατροφοδότηση του σωστού μηνύματος στην άλλη πλευρά. Αν σου αρέσει, να το δείξεις. Πολλές φορές στον φόβο της έκθεσης του εαυτού μας, διότι μας τρομάζει η απόρριψη, δεν δείχνουμε αυτό πού πραγματικά νιώθουμε στον άλλον.

Τι σημαίνουν οι… ματιές με την άλλη συνάδερφο;

Ορισμένες φορές μάλιστα, μπορεί ασυνείδητα να δείχνουμε και εντελώς το αντίθετο συναίσθημα. Η απέναντι μεριά με αυτό το τρόπο δεν γνωρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και βραχυκυκλώνεται η επικοινωνία μας. Δεν μεταφέρεται σωστά το μήνυμα και σταματάει.

Το γεγονός ότι ρίχνει ματιές σε συνάδερφο ενώπιον σου, έχει διττή σημασία. Είτε είναι από τους λεγόμενους «κυνηγούς του φλερτ», που λαμβάνουν επιβεβαίωση με αυτό τον τρόπο, είτε είναι ένας τρόπος ώστε να ταρακούνησει εσένα και να πυροδοτήσει μια αντίδρασή σου.

Γιατί δεν κάνεις την πρώτη κίνηση;

Σε περίπτωση που δεν γίνεται σωστά η ανταλλαγή του μηνύματος. Να θυμάσαι όμως ότι κανένας δεν αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου και είναι ελεύθερος και υπεύθυνος των κινήσεων και των επιλογών του. Έχεις σκεφθεί το ενδεχόμενο να πάρεις πρωτοβουλία και να κάνεις μια συζήτηση μαζί του; Ίσως βοηθούσε.

Ωστόσο αν αντιμετωπίζουμε συναισθήματα ανταγωνιστικότητας ή φθόνου, είναι καλό να εστιάσουμε στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και πόσο αυτή ισχύει. Να δουλέψουμε την αυτοπεποίθηση μας ώστε να εκπέμπουμε και να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά για τον εαυτό μας.

Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά
Κλινική Ψυχολόγος
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φλερτ με έναν άγνωστο: Μπορεί μια τυχαία γνωριμία να «κρατήσει»;

Τα ζώδια και τα λάθη στο φλερτ: Πού χαλάει η… δουλειά;

Φλερτ: Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να σε προσέξει

6 σημάδια που φανερώνουν ότι σίγουρα σε φλερτάρει

Οδηγός φλερτ: Πώς να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει

Άτυποι κανόνες του online φλερτ που πρέπει να γνωρίζεις

Σχετικά άρθρα