Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπουργείο Οικονομίας: Τι είναι το e-ΠΔΕ – Αναλυτικός οδηγός
ergasia

Υπουργείο Οικονομίας: Τι είναι το e-ΠΔΕ – Αναλυτικός οδηγός

Για τη συμπλήρωση δεδομένων και τη χρήση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων, (e-ΠΔΕ), εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες, το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο: «Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων αναφορικά με την εκτέλεση, τα στελέχη της ΔΔΕ και οι τεχνικοί που την υποστηρίζουν δεν θα μπορούν να παράσχουν καμία αρωγή σε θέματα τακτοποίησης δεδομένων».

Ένα σημαντικό εργαλείο από το υπουργείο Οικονομίας

Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιηθεί έλεγχος που δεν θα επιτρέπει στις πληρωμές να ξεπερνούν το ύψος του ποσού της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝοΔε). Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες να αλλάξουν δεδομένα που προήλθαν από το ΟΠΣ ΕΣΠΑ.

Επομένως κρίνεται απολύτως απαραίτητο η τακτοποίηση των δεδομένων των έργων να πραγματοποιηθεί με ακρίβεια και εγκαίρως ώστε να μην αποτελέσει εμπόδιο για την επιτάχυνση της υλοποίησης του ΠΔΕ 2019. Μετά και την ολοκλήρωση του εμπλουτισμού των δεδομένων του, το e-ΠΔΕ αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα υποστηρίξει την καθημερινή εργασία όλων των εμπλεκομένων.

Τι είναι το e-ΠΔΕ;

«Παρακαλούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης και εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών και προθεσμιών, έτσι ώστε να συμβάλουν στον αποδοτικό σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση του ΠΔΕ».

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο, όλες οι διαδικασίες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν μηχανογραφηθεί και εκτελούνται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων (ΔΔΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το e-ΠΔΕ.

Γιατί είναι ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα;

Βασική και συνεχή μέριμνα της διεύθυνσης, όπως επισημαίνεται, αποτελεί η ορθή αποτύπωση των στοιχείων των έργων του ΠΔΕ και η προσαρμογή του συστήματος στις εκάστοτε νομοθετικές και θεσμικές απαιτήσεις, με γνώμονα την ενίσχυση της αποδοτικότητας στην εκτέλεση και παρακολούθηση του ΠΔΕ.

«Η παροχή αξιόπιστων δεδομένων για τα έργα του ΠΔΕ είναι καίριας σημασίας για την άρτια παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος, την έγκυρη πληροφόρηση όλων των εμπλεκόμενων και την έγκαιρη λήψη διορθωτικών ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και σε τελική ανάλυση για την αύξηση της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων και την ενίσχυση της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

Για να δείτε όλη την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πληρώνεις τις συναλλαγές σου με κάρτα; Δες τι αλλάζει

Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»: Σε αφορά αν είσαι εργαζόμενος

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πήραν παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X