Πρόστιμο 100.000 ευρώ στους «Ράδιο Αρβύλα» για προσβολή καρκινοπαθούς

Πριν από 4 χρόνια ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του στο Ράδιο Αρβύλα προέβαλαν ένα βίντεο με ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη σε επιτροπή της Βουλής.

Ο κύριος Κενανίδης έχει μια ψιλή φωνή που σύμφωνα με τα στερεότυπα δεν συνάδει με το επάγγελμα του φορτηγατζή. Στο Ράδιο Αρβύλα γέλασαν έντονα μόλις άκουσαν το απόσπασμα και η στάση τους θεωρήθηκε από τον ίδιο ως χλεύη.

Η αγωγή στην εκπομπή

Λίγους μήνες μετά ο κύριος Κενανίδης έκανε αγωγή στην εκπομπή. Η υπόθεση εκδικάστηκε και οι Ράδιο Αρβύλα θα πρέπει να πληρώσουν 100.000 ευρώ στον ενάγοντα. Όπως είχε γίνει άλλωστε γνωστό από τότε, ο κύριος Κενανίδης είχε έναν όγκο στο λάρυγγα και είχε αλλοιωθεί η φωνή του.

Οι προσπάθειες επαφής με την παρέα του Ράδιο Αρβύλα

Σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος του Κώστας Παπαδάκης μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια επαφής με τους Αρβύλα για να τους δοθεί η ευκαιρία της επανόρθωσης, αλλά δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα.

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν.

Αντηλλάγησαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστικε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του.

Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Δόθηκε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».

Πηγή: peoplegreece.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το Ράδιο Αρβύλα «τρολάρει» τον Τερλέγκα! Ξεκαρδιστικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ξεκαρδιστικό… τρολάρισμα του Ράδιο Αρβύλα στο «Μama» του Sin Boy

Το ξεκαρδιστικό βίντεο του Ράδιο Αρβύλα για τον Πέτρο Γαϊτάνο!

 

Σχετικά άρθρα