Αντίστροφη μέτρηση για τις φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πλησιάζουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν από την 1η έως και την 15η Νοεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Black Friday και Cyber Monday: Πότε πέφτουν;

Τέλος, ενημερώνει ότι η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου.

Στην Αμερική, όπου ξεκίνησε, η Black Friday είναι η Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Φέτος η Black Friday είναι στις 29 Νοεμβρίου.

Η ονομασία «Μαύρη Παρασκευή» θεωρείται πως προέρχεται από τα κέρδη των επιχειρήσεων, τα οποία ήταν αυξημένα στη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως λέγεται, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων χρησιμοποιούσαν κόκκινο στυλό όταν σημείωναν στα βιβλία τους τα ελλείμματα και μαύρο όταν είχαν πλεόνασμα- εξ ου και η Black Friday.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Black Friday, Cyber Monday και ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε πέφτουν;

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Σχετικά άρθρα