Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο σύντροφος μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά… ξαφνικά

Έχω μια σχέση, ενάμιση χρόνο περίπου. Στις αρχές ήμαστε καλά και έχουμε δώσει και λόγο αλλά τις τελευταίες εβδομάδες σαν να έχει αλλάξει κάτι.

Ενώ ήμαστε καλά, έφυγε για τη χώρα του αν και θα πηγαίναμε μαζί. Μου φέρεται άσχημα, δεν μου μιλάει και φτάνω στο σημείο να αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα. Αγχώνομαι για το τι θα γίνει.

Στενοχωριέμαι με το παραμικρό και όλο αυτό βγαίνει σε νεύρα. Πώς να το διαχειριστώ γιατί νιώθω πως είμαι σε αδιέξοδο;

Στο ερώτημά σας απαντά η Δήμητρα Τραυλού, Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Σύμβουλος

Πώς γίνεται να είστε καλά και ξαφνικά να έχει αλλάξει κάτι; Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ξαφνικά συμπεριφορές χωρίς λόγο, εκτός και αν πρόκειται για παθολογία. Μήπως υπήρχαν από την αρχή προβλήματα και δεν τα είχατε δει;

Ένας άνθρωπος που αποφεύγει να σας μιλήσει, να σας εξηγήσει και φέρεται απότομα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα αλλάξει συμπεριφορά; Σκεφτείτε σοβαρά αν θέλετε να είστε με έναν τέτοιο άνθρωπο ή θέλετε μια σχέση όπου ο άλλος να σέβεται εσάς και τα συναισθήματά σας.

Ίσως φοβάστε την αντίδραση των δικών σας και το γεγονός ότι ενώ δώσατε λόγο, αυτός τώρα κάνει πίσω. Είναι καλύτερα να τους εξηγήσετε πόσο σας στενοχωρεί αυτή η κατάσταση και να ζητήσετε τη στήριξή τους. Αν παρόλα αυτά, δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε θα ήταν καλύτερα να πάρετε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Δήμητρα Τραυλού
Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Σύμβουλος
ditravlou@gmail.com
6984100988
Skype: dimitra.travlou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχω αισθήματα για τον θεραπευτή μου: Υπάρχουν όρια σε αυτή τη σχέση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Πώς θα κρατήσουμε τις ισορροπίες;

Σχέση με χωρισμένο πατέρα: Ποιος θα νικήσει; Ο φόβος ή τα «θέλω»;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X