Πώς να απολυμάνω και να καθαρίσω τις συσκευές μου; Χρήσιμες οδηγίες.

Ο κορωνοϊός, οποίος μεταδίδεται είτε από το ένα άτομο στο άλλο μέσω σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα με την ομιλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα, ή κατά τη σωματική επαφή (όπως φιλιά και χειραψίες) είτε με το άγγιγμα μολυσμένης επιφάνειας (όπως τραπέζι) και στη συνέχεια τα χέρια στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια, είναι σε έξαρση και είναι συνετό να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.

Αυτά τα μέτρα αφορούν αρχικά, στην ατομική υγιεινή με κύρια οδηγία το πλύσιμο των χεριών. Στο πλαίσιο αυτό ακολουθεί μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και τα smartphone τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές.

Όπως υπογραμμίζεται σε έρευνα, η πλειοψηφία αγγίζει το κινητό 2.617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα. Για αυτό είναι σημαντικό να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες εκείνες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

Για την οθόνη των… έξυπνων συσκευών:

  • Καθαρίζουμε συχνά όλες τις συσκευές μας, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών, ακόμα και των ακουστικών, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.
  • Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζουμε απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό.
  • Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.
  • Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

Για τις θήκες:

Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας, τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε και να τις κρατάμε καθημερινά καθαρές:

  • O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.
  • Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τη συσκευή.
  • Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.

«Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες. Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις συσκευές μας», σύμφωνα με τον καρδιολόγο Γκαμάζ Ιωάννη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχεις Σακχαρώδη Διαβήτη; Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό!

Νέος κορωνοϊός. Πόσο πιθανό είναι ένα παιδί να «κολλήσει» τον ιό;

5+1 αντικείμενα που «βοηθούν» στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Τι πρέπει να προσέχετε;

Τι (δεν) γνωρίζεις για τον κορωνοϊό; Ο χρήσιμος οδηγός με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις που σε αφορούν

Οδηγός διατροφής για να μην κολλήσεις τον κορωνοϊό. 12 ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό

Νέος κορωνοϊός: Οδηγός για να ΜΗΝ υποκύψεις στον πανικό της πανδημίας

Ταξιδεύετε με αεροπλάνο; 9 πρακτικές συμβουλές για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό

Σχετικά άρθρα