Στην ΓΑΔΑ κρατείται για τρίτη ημέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στην ΓΑΔΑ κρατείται για τρίτη ημέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης όπου θα παραμείνει μέχρι τις 24/2, όπου είναι και η ημέρα της απολογίας του. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό σε ανήλικα, καθώς στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του καλλιτέχνη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους και τέλος
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Εντός των επόμενων ωρών το κατηγορητήριο με το δικηγόρο του Κύριου Λιγνάδη, θα προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, αφού όπως φαίνεται μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε περίπτωση καταδίκης, φτάνει μέχρι τα 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη. Το πλαίσιο της κακουργηματικής πράξης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξη.

Η κατάθεση του Προέδρου του ΣΕΗ, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα σήμερα το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κληθεί να παραδώσει καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο, αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Οι 3 σοκαριστικές καταγγελίες 

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το πρωϊνό της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου από τον 40χρονο Βασίλη Κ. ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη πριν από 25 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν σε ηλικία 15 ετών. Παρότι παραγεγραμμένο το αδίκημα, στη μήνυσή του ο Βασίλης Κ. κατέγραψε μαρτυρίες και από άλλα πρόσωπα τα οποία φέρονται να έπεσαν «θύματα» του Λιγνάδη.

Ένας εξ΄αυτών κλήθηκε και κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα στους εισαγγελείς, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το 2015 βιάστηκε από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη. Η συγκεκριμένη μαρτυρία έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση αλλά και στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Η δεύτερη μαρτυρία προέρχεται από γυναίκα η οποία μπαινοέβγαινε στο σπίτι του ηθοποιού και κατέθεσε (επί τέσσερις ώρες την Παρασκευή) συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του και κυρίως τα ανήλικα (κυρίως) αγόρια αλλά και κορίτσια τα οποία μπαινοέβγαιναν.

Η τρίτη μαρτυρία αφορά τη μήνυση που κατέθεσε την Παρασκευή 25χρονος, σήμερα, άνδρας ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη σε ηλικία 14 ετών. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την βασιμότητα της μήνυσης, επισημαίνοντας ότι ήταν και εκείνος μέλος νεαρής παρέας την οποία ο σκηνοθέτης κάλεσε σπίτι του, όπου τους πρότεινε να καταναλώσουν ναρκωτικά και αλκοόλ και να συνευρεθούν ερωτικά μεταξύ τους.

Το στέκι του ήταν η πλατεία Μεταξουργείου

Σχετικά άρθρα