Εάν είσαι χορτοφάγος ή pescatarian, έχεις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσεις βαριά από κορωνοϊό. Μάθε γιατί!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, φάνηκε πως όσοι είναι χορτοφάγοι ή pescatarian, δηλαδή τώνε μόνο ψάρια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από κορωνοϊό.

Η έρευνα αυτή πήρε μέρος σε 6 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), και το κλινικό δείγμα ήταν 2.884 άτομα. Η δημοσίευση της έρευνας έγινε στο επιστημονικό περιοδικό διατροφής BMJ Nutrition Prevention & Health με επικεφαλή την δρα Σάρα Σάιντελμαν του Νοσοκομείου Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

Τα στατιστικά στοιχεία, έδειξαν πως οι χορτοφάγοι έχουν 73% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά και οι pescatarians 59%.

Στον αντίποδα, όσοι τρεφόντουσαν με πολλές πρωτεΐνες όπως κρέας και λίγους υδατάνθρακες, είχαν σχεδόν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν μέτρια ως και βαριά από κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, ίσχυαν ανεξάρτητα από το βάρος ή οποιαδήποτε άλλο υποκείμενο νόσημα.

Ο λόγος που ίσως συμβαίνει αυτό είναι ότι η φυτοφαγική διατροφή, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και σε πολυφαινόλες και καροτενοειδή, που βοηθούν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ακόμα η αποφυή πρωτεϊνών, βοηθά στο γεγονός ότι λαμβάνουμε λιγότερες τοξίνες, πράγμα που βοηθά στην βέλτιστη υγεία.

Όσον αφορά τους pescatarians, τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέα και βιταμίνης D, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πράγμα που βοηθά στον φοβερά στον κορωνοϊο, αφού πλέον γνωρίζουμε πως οι φλεγμονές είναι αυτές που προκαλούν τα προβλήματα στην υγεία μας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τι έδειξε η νέα έρευνα σε σχέση με τις μεταγγίσεις και τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού;

Βρέθηκε ο λόγος που τα δύο εμβόλια του κορωνοϊού προκαλούν θρόμβωση

Είμαι χορτοφάγος. Πώς θα καλύψω τις ανάγκες μου σε σίδηρο;

Πηγές

https://nutrition.bmj.com/content/early/2021/05/18/bmjnph-2021-000272

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα