Νιώθω μουδιάσματα στα χέρια μου και φοβάμαι μήπως κάποιο νεύρο πιέζει την σπονδυλική μου στήλη. Μπορεί να είναι σοβαρό;

Καλησπέρα σας είμαι 41 ετών και η δουλειά μου είναι σε οικοδομή. Όπως καταλαβαίνετε το βάρος που σηκώνω είναι μεγάλο και η κούραση του σώματος ακόμη μεγαλύτερη. Το τελευταίο καιρό νιώθω κάτι μουδιάσματα στα χέρια μου και φοβάμαι μήπως κάποιο νεύρο πιέζει την σπονδυλική στήλη. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Φοβάμαι να το μοιραστώ στην δουλειά για να μην με απολύσουν. Τι να κάνω; Ευχαριστώ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Αγαπητέ μου κύριε διάβασα πολύ προσεκτικά το μήνυμα σας και εντυπωσιάζομαι από την δύναμη σας και την θέληση σας για δουλειά. Αυτό όμως που έχει την μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας είναι η ίδια η ζωή μας δηλαδή η υγεία μας.

Πράγματι το μούδιασμα στα χέρια μπορεί να οφείλεται στην δυσλειτουργία του αυχένα, δηλαδή σε κάποια κήλη δίσκου. Αυτές οι κήλες δημιουργούνται συνήθως από την άρση βάρους. Το μούδιασμα λοιπόν μπορεί να οφείλεται σε πίεση του νεύρου είτε στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης, είτε περιφερικότερα όπως για παράδειγμα στον καρπιαίο σωλήνα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σας εξετάσει ορθοπαιδικος ο οποίος θα προτείνει ίσως κάποιες απεικονιστικές εξετάσεις όπως είναι η μαγνητική τομογραφία. ((MRI) αυχενικής μοίρας. Σας συμβουλεύω λοιπόν να βάλετε προτεραιότητα σας την υγεία σας.

Σας ευχαριστώ.

Αντώνης Παπασωτηρίου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

www.papasotiriou-ortho.gr

τηλ. 6936817623

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ποιο είναι το διάστημα αποκατάστασης μετά από επέμβαση για δισκοκήλη;

Δισκοκήλη: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν χειρουργηθείς

Σχετικά άρθρα