Έπαθα ρήξη πρόσθιου χιαστού. Θα γίνω ποτέ καλά;

Καλησπέρα σας, είμαι 30 ετών και χθες έπαθα ρήξη πρόσθιου χιαστού. Όλα ξεκίνησαν στο τουρνουά beach βολεϊ που είχαμε με την ομάδα μου. Άκουσα ένα απότομο κράκ και μετά πόναγα πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας μου είπε πως είναι ρήξη πρόσθιου χιαστού. Από τότε είμαι με πατερίτσες και περιμένω να με δει ένας ορθοπαιδικός. Εσείς τις μου προτείνετε να κάνω; Θα γίνει ποτέ το πόδι μου εντελώς καλά; Ευχαριστώ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Μελετώ πολύ προσεκτικά τις πληροφορίες που δώσατε σχετικά με τον τραυματισμό σας στο γονατο.

Οι χαρακτηρισμοί της κάκωσης όπως πόνος και έντονος θόρυβος ‘’ κρακ ‘’ μας καθοδηγούν στην διάγνωση μιας ενδαρθρικής ή εξωαρθρικης βλάβης. Αυτή θα μπορούσε να είναι ρήξη χιαστών, μηνίσκων ή ακόμα και ενός οστεοχονδρινου κατάγματος.  Στις εξωαρθρικές παθήσεις συμπεριλαμβάνονται οι διατάσεις, ρήξεις πλάγιων συνδέσμων, τενοντίτιδες, αποσπαστικά κατάγματα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μια επίσκεψη σε ορθοπαιδικο ο οποίος αναλόγως των κλινικών δοκιμασιών θα σας προτείνει ακτινογραφίες γόνατος και μαγνητική τομογραφία. Οποιαδήποτε και εάν είναι η διάγνωση (π.χ. ρήξη μηνίσκου) δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Σημαντική προϋπόθεση να ακολουθήσετε πιστα την ενδεδειγμένη θεραπευτική προσέγγιση και το κατάλληλο πρωτόκολλο αποκαταστασης.

Σας εύχομαι περαστικά και γρήγορη επιστροφή στο άθλημα σας

Αντώνης Παπασωτηρίου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

www.papasotiriou-ortho.gr

τηλ. 6936817623

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Νιώθω μουδιάσματα στα χέρια μου και φοβάμαι μήπως κάποιο νεύρο πιέζει την σπονδυλική μου στήλη. Μπορεί να είναι σοβαρό;

Είχα ωστικό οίδημα, αλλά παρότι έγινε καλά φοβάμαι μην το ξανατραυματίσω. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα