Γουίλ Σμιθ: Ο εθισμός στο σεξ και τα ψυχοσωματικά, η παραλίγο δολοφονία του πατέρα του, η απόρριψη του ΜΙΤ, τα 3 παιδιά και οι δύο γάμοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα σε ελάχιστους μήνες το όνομα του διάσημου αστέρα του Χόλυγουντ, Γουίλ Σμιθ, έρχεται στο προσκήνιο. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο ηθοποιός, όπου και θίγει προσωπικά δεδομένα που μέχρι πρότινος δεν είχαν αποκαλυφθεί στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στην αυτοβιογραφία του, πως μετά την πράξη απιστίας από την τότε σύντροφος του Μελάνι, βρήκε παρηγοριά στο σεξ. Όμως το σεξ κατέληξε σε εθισμό και ο εθισμός κατέληξε σε ψυχοσωματικά προβλήματα, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Έκανα σεξ με τόσες πολλές γυναίκες και αυτό ήταν τόσο αντίθετο στον πυρήνα της ύπαρξής μου, που ανέπτυξα μια ψυχοσωματική αντίδραση στους οργασμούς. Κυριολεκτικά μου ερχόταν αναγούλα και ορισμένες φορές έκανα ακόμα και εμετό». «Κάθε φορά, προσευχόμουν πως αυτή η όμορφη ξένη θα με αγαπούσε, θα έπαιρνε τον πόνο μου και κάθε φορά, έμενα βαριεστημένος και σε άθλια κατάσταση και ο τρόπος που με κοίταζαν εκείνες απλώς ενέτεινε την αγωνία μου».

Ακόμα πιο σοκαριστικό, ήταν όταν πάλι μέσα από το βιβλίο του περιέγραψε πως ήταν στα πρόθυρα να σκοτώσει τον πατέρα του, αφού δεν μπορούσε άλλο να βλέπει να κακοποιεί τη μητέρα του μπροστά στα μάτια του. Πιο συγκεκριμένα δηλώνει πως ο πατέρας του ήταν μέθυσος και βίαιος, αφού πολλές φορές χτυπούσε με μανία τη σύζυγο του στο κεφάλι μέχρι να φτάσει αίμα. Ένα από τα πράγματα που έκανε εντύπωση στον ηθοποιό ήταν η υπευθυνότητα του απέναντι στις γονεϊκές τους υποχρεώσεις, αφού όταν όπως γράφει χαρακτηριστικά,«Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, αλλά ήταν επίσης παρών σε κάθε μου δραστηριότητα και ρεσιτάλ. Αν και ήταν αλκοολικός, σε κάθε πρεμιέρα ταινίας μου ερχόταν νηφάλιος. Άκουγε κάθε δίσκο μου και επισκεπτόταν κάθε στούντιο, όπου έγραφα ή έκανα γυρίσματα».

Η απόρριψη του ΜΙΤ, τα 3 παιδιά και οι δύο γάμοι

Ο Γουιλ Σμιθ γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1968 στη Φιλαδέλφια της Πενσυλβάνια, έχει 3 αδέρφια, μια μεγαλύτερη αδελφή, την Πάμελα και δύο μικρότερα δίδυμα αδέλφια, τους Χάρι και Έλεν. Παρότι για λίγο καιρό φοίτησε σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο, ο ίδιος δηλώνει πως δεν πιστεύει πολύ στη θρησκεία. Μεαγάλη του αγάπη ήταν το ραπ και η μουσική, αφού όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει, άφησε την υποτροφία για το ΜΙΤ, για να ραπάρει και να κάνει τη φάση του. Έχει πει επίσης ότι είχε γίνει δεκτός σε ένα θερινό πρόγραμμα μηχανικής του ΜΙΤ για μαθητές λυκείου, αλλά δεν το παρακολούθησε ποτέ.

Από το 1992 έως το 1995 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Σερί Ζαμπίνο, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Τρέι Σμιθ.

Το 1997 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Τζέιντα Πίνκετ με την οποία βρίσκονται ακόμα μαζί, αλλά σε ένα είδος ελεύθερης σχέσης και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τζέιντεν Σμιθ και την Γουίλοου Σμιθ. Όλα του τα παιδιά ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και την υποκριτική.

Από το ραπ στα εκατομμύρια του Χόλυγουντ

Όπως είπαμε και πριν η αγάπη για τη μουσική και το ραπ ήταν μεγάλη για τον ηθοποιό και έτσι έχοντας αφήσει μια υποτροφία που εκατομμύρια άτομα στον κόσμο θα ζήλευαν, ξεκίνησε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Και έτσι και έγινε αφού στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Σμιθ απέκτησε μια μέτρια φήμη ως ράπερ με το όνομα The Fresh Prince, πράγμα που αποτέλεσε το όχημα για τη μεγάλη του καριέρα, αφού του έγινε πρόταση για να πρωταγωνιστήσει στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Πριγκιπας του Μπελ Αιρ, η οποία διήρκεσε για έξι σεζόν (1990–1996). Μετά το τέλος αυτής της σειράς και έχοντας κάνει τεράστια επιτυχία, ο Σμιθ στράφηκε και επίσημα στον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Μάλιστα είναι ο μοναδικός ηθοποιός που έχει οχτώ συνεχόμενες ταινίες με απολαβές στο εγχώριο box office πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και ο μοναδικός που έχει οχτώ συνεχόμενες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί με άνοιγμα στην 1η θέση στο εγχώριο box office.

Τον Απρίλιο του 2007, η εφημερίδα Newsweek τον αποκάλεσε “τον πιο ισχυρό ηθοποιό του Χόλυγουντ. Ο Σμιθ έχει προταθεί πέντε φορές για Χρυσή Σφάιρα και δύο φορές για Όσκαρ και έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Γκράμι.

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/Γουίλ_Σμιθ

 

Σχετικά άρθρα