Ben Affleck: το πρόβλημα του αλκοολισμού που έβαλε τέλος στον γάμου του με την Jennifer garner

Ο Ben Affleck είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Με ταινίες που κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων θαυμαστών παγκοσμίως έχει εδραιώσει την θέση του στον χώρο. Συχνά μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media λόγω της δουλειάς του αλλά και των προσωπικών σχέσεων.

Το 2021 τον είδαμε να επανασυνδέεται με την πρώην του Jennifer Lopez μετά από 17 χρόνια χωρισμού. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο ο Affleck παντρεύτηκε με την ηθοποιό Jennifer Garner και απέκτησαν τρία παιδιά. Το 2018 το ζευγάρι χώρισε και ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε σε συνέντευξη του πως ένας από τους λόγους του διαζυγίου ήταν ο εθισμός του στο ποτό.

Πως ξεκίνησε ο εθισμός

Στην οικογένεια του έχουν ιστορικό αλκοολισμού και ψυχικών ασθενειών. Ο πατέρας του και ο αδερφός του υπήρξαν αλκοολικοί με τον τελευταίο να καταφέρνει να απεξαρτηθεί. Η γιαγιά του στα 46 της χρόνια αυτοκτόνησε. Θείοι και θείες του είχαν επίσης κάνει το ίδιο

Ο Affleck άρχισε να εθίζεται στο ποτό για πρώτη φορά το 2001. Από τότε ακολούθησαν πολλά διαστήματα που σταματούσε να πίνει και έπειτα ξεκινούσε πάλι. Το 2015 ο γάμος του δεν τον ικανοποιούσε και ξεκίνησε να αισθάνεται δυστυχισμένος. Όμως για χάρη των παιδιών του δεν ήθελε να χωρίσει.

Σιγά-σιγά βούλιαζε όλο και πιο πολύ στο πρόβλημα και αισθανόταν παγιδευμένος. Έτσι βρήκε ξανά διαφυγή στο ποτό. Σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως τα βράδια έπινε ένα μπουκάλι ουίσκι και κοιμόταν στον καναπέ. Μέχρι που συνειδητοποίησε πως δεν είναι αυτή η λύση. Αντιθέτως τα προβλήματα γινόταν χειρότερα εξαιτίας του αλκοολισμού του.

Όσο και αν το ζευγάρι προσπάθησε να κρατήσει τον γάμο του στην πορεία κατάλαβαν πως δεν ήθελαν να είναι αυτό το παράδειγμα που ήθελαν για τα παιδιά τους. Έτσι, αποφάσισαν τελικά να χωρίσουν.

Αποτοξίνωση

Με αυτό το παρελθόν και με το δικό του δύσκολο παρόν ήταν πολύ δύσκολο να παραδεχτεί πως έχει το ίδιο πρόβλημα με τον πατέρα του. Αξίζει να σημειωθεί το 2001 και το 2017 μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Κάτι που επανέλαβε και το 2018.

Μετά από αρκετές προσπάθειες και πισωγυρίσματα κατάφερε τελικά να δει το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσει ευσυνείδητα. Δεν ήταν εύκολο να παραδεχτεί πως είναι αλκοολικός, ούτε και να κρατήσει τον έλεγχο σε στιγμές που ένιωθε πως δεν μπορούσε.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν τα όσα γράφονταν στο διαδίκτυο για εκείνον και την πρώην σύζυγό του τα οποία δεν ήθελε να δουν τα παιδιά τους. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης και της παραμονής του στα κέντρα απεξάρτησης κατάλαβε πως αξίζει να παλέψει τον αλκοολισμό τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους ανθρώπους γύρω του.

Το 2020 βρήκε το θάρρος να παραδεχτεί για πρώτη φορά δημόσια πως παλεύει με τον εθισμό του πως έχει νοσηλευθεί και ότι έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να αφήσει το ποτό. Δίπλα του έχει τους ανθρώπους που τον αγαπούν, τα παιδιά του αλλά και την πρώην του Jennifer garner.

Η επανασύνδεσή του με την pop τραγουδίστρια Jennifer Lopez του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση προς την αλλαγή. Τώρα έχοντας διανύσει μία μεγάλη πορεία προς την νηφαλιότητα μπορεί να έχει τον έλεγχο του εαυτού του και δηλώνει πως αισθάνεται καλά ακόμα και αν κάποιες φορές νιώθει στέρηση.

Πηγές

Everything Ben Affleck Has Said About His Sobriety, Battle With Alcoholism

https://people.com/movies/ben-affleck-says-hed-probably-still-be-drinking-if-he-stayed-married-to-jennifer-garner/

Σχετικά άρθρα