Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποτίουν φόρο τιμής στους ανθρώπους της Ουκρανίας κατά την επίσκεψή τους στην Χάγη

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βρέθηκαν έπειτα από δύο χρόνια στην Ευρώπη για τους αγώνες Invictus Games που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο πρίγκιπας. Αυτή η εκδήλωση γίνεται προς τιμήν των βετεράνων τραυματιών του πολέμου. Οι αγώνες φέτος έλαβαν χώρα στην Χάγη της Ολλανδίας και συμμετείχαν ομάδες από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

Για να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δήλωσαν πως όλοι «στέκονται στο πλευρό» της ομάδας της Ουκρανίας στους Αγώνες Invictus κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην τελετή έναρξης στην Ολλανδία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAN ACCOUNT (@mxghanmarkle)

Οι δυο τους συναντήθηκαν με πλήθος ανθρώπων στη Χάγη, ενώ στους αγώνες συμμετείχαν μέλη της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte. Το ζευγάρι απέτινε φόρο τιμής στους Ουκρανούς διαγωνιζόμενους για την παρουσία τους στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα η δούκισσα είπε: «Για κάθε ομάδα, ο σύζυγός μου και εγώ αναγνωρίζουμε ότι έγιναν πολλά να φτάσουν εδώ, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Όχι λιγότερο για την ομάδα της Ουκρανίας, με την οποία στεκόμαστε όλοι μαζί».

Ο Δούκας του Σάσσεξ μίλησε για την «ανδρεία» της ομάδας της Ουκρανίας και ανέφερε πως: «Η γενναιότητα σας που επιλέγετε να έρθετε και που είστε εδώ απόψε, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Μου είπατε χθες, όταν αποφασίσατε να συμμετάσχετε παρ’ όλες τις πιθανότητες, είπατε ότι ήρθατε σε αυτή την παγκόσμια σκηνή, όχι απλώς για να δείξετε τη δύναμή σας, αλλά για να πείτε την αλήθεια σας, την αλήθεια, για το τι συμβαίνει στη χώρα σας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας. Ο κόσμος είναι ενωμένος μαζί σας και ακόμα αξίζετε περισσότερα. Και ελπίζω ότι αυτές οι εκδηλώσεις, αυτή η εκδήλωση, δημιουργήσει την ευκαιρία για το πώς εμείς ως παγκόσμια κοινότητα μπορούμε να σταθούμε καλύτερα για εσάς». Να σημειωθεί πως αυτή η δημόσια τοποθέτηση του ζεύγους έρχεται ένα μήνα μετά την μεγάλη δωρεά του πρίγκιπα Harry σε έξι Ουκρανικές, φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν τους στρατιώτες στο μέτωπο.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο Zuiderpark της Χάγης μετά από μία ινκόγκνιτο επανασύνδεση με τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας στο παλάτι του Windsor την Πέμπτη. Κατά την επίσκεψή τους στην Ευρώπη τους ακολουθούν κατά πόδας κάμερες του Netflix για να καταγράψουν κάθε τους βήμα μετά την συμφωνία εκατομμυρίων που υπέγραψαν για να προβάλλουν την ζωή τους μέσω την δημοφιλούς πλατφόρμας.

Σχετικά άρθρα