Η Uma Thurman αποκάλυψε πως έκανε έκτρωση όταν ήταν έφηβη με την υποστήριξη της οικογένειάς της

Μία νομοθετική αγωγή ιστορικής σημασίας πέρασε προ ημερών στην Αμερική. Το νομοσχέδιο 8 της Γερουσίας τέθηκε σε ισχύ και απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης πριν καν οι περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιήσουν ότι είναι έγκυες.

Ορίζεται επίσης πως οι ιδιώτες μπορούν να μηνύσουν γιατρούς ή εργαζόμενους σε κλινικές που πιστεύουν ότι κάνουν παράνομες αμβλώσεις, καθώς και οποιονδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ότι βοήθησε να πραγματοποιηθεί μια άμβλωση. Αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει κάποιον που οδηγεί μια γυναίκα σε ένα ιατρικό ραντεβού ή οποιονδήποτε βοηθά να πληρώσει για τη διαδικασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@umathurman)

Σε ένα άρθρο για την Washington Post, η ηθοποιός Uma Thurman έγραψε: «Ο νόμος για τις αμβλώσεις του Τέξας επιτράπηκε να τεθεί σε ισχύ χωρίς επιχειρηματολογία από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της έλλειψης ιδεολογικής πολυμορφίας του, είναι ένα στάδιο για μια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Αμερικανίδες».

Η εγκυμοσύνη στην εφηβεία και η βοήθεια της οικογένειάς της

Η Thurman αποκάλυψε επίσης τη δική της τρομακτική εμπειρία από την άμβλωση, γράφοντας στην The Washington Post, «Ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός στα 15, δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον όπου ήμουν συχνά το μόνο παιδί στο δωμάτιο. Στα τέλη της εφηβείας μου, ήμουν κατά λάθος έγκυος από έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα. Ζούσα έξω με μία βαλίτσα στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά μου, και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω μια δουλειά. Πάλευα να καταλάβω τι να κάνω. Ήθελα να κρατήσω το μωρό, αλλά πώς;»

Συμπλήρωσε δε, ότι όταν κάλεσε τους γονείς της για να συζητήσουν το θέμα, η μητέρα της ήταν βαριά άρρωστη στο νοσοκομείο. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που είχε συζητήσει με τους γονείς της για το σεξ. Η ηθοποιός περιέγραψε επίσης τις συζητήσεις που είχε με την οικογένειά της για το πώς να προχωρήσει, αποφασίζοντας τελικά από κοινού να διακόψουν την εγκυμοσύνη της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@umathurman)

Έκανε τη διαδικασία σε μια κλινική στην Κολωνία της Γερμανίας και είπε ότι όλα σχετικά με την εμπειρία ήταν επώδυνα, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. «Πονούσα τρομερά, αλλά δεν παραπονέθηκα», εξήγησε στην Washington Post. «Είχα εσωτερικεύσει τόση ντροπή που ένιωθα ότι άξιζα τον πόνο».

Η σημασία της πρόσβασης σε ασφαλείς αμβλώσεις

Η Thurman επεσήμανε επίσης ότι ο περιορισμός της πρόσβασης σε ασφαλείς αμβλώσεις συχνά επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. «Αυτός ο νόμος είναι ένα ακόμη εργαλείο που εισάγει διακρίσεις εναντίον όσων βρίσκονται σε οικονομικά μειονεκτική θέση, και συχνά, μάλιστα, εναντίον των συντρόφων τους. Οι γυναίκες και τα παιδιά πλούσιων οικογενειών διατηρούν όλες τις επιλογές στον κόσμο και αντιμετωπίζουν μικρό κίνδυνο», έγραψε στην Washinton Post. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν βρίσκεται επίτηδες σε εκείνο το τραπέζι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uma Thurman (@umathurman)

Πλέον η ηθοποιός έχει τρία παιδιά, την κόρη της Maya, 23 ετών, τον γιο Levon Roan, 19 ετών και την κόρη της Luna, 9 ετών. «Η έκτρωση που έκανα ως έφηβος ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, που μου προκαλούσε αγωνία τότε και που με στενοχωρεί ακόμα και τώρα», έγραψε στο ίδιο άρθρο. «Αλλά ήταν το μονοπάτι προς τη ζωή γεμάτη χαρά και αγάπη που έζησα. Η επιλογή να μην κρατήσω εκείνη την πρώιμη εγκυμοσύνη μου επέτρεψε να μεγαλώσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα και έπρεπε να γίνω».

«Σε όλες τις γυναίκες που εξοργίζονται επειδή το κράτος καταλαμβάνει τα δικαιώματα του σώματός μας· και σε όλες εσάς που γίνεστε ευάλωτες και ντροπιάζεστε επειδή έχετε μήτρα, λέω: σας βλέπω», κατέληξε. «Έχετε κουράγιο. Είστε όμορφες».

Σχετικά άρθρα