Brie Larson: Αυτοί είναι οι τρόποι που χρησιμοποιεί για να αποφορτίζεται από το στρες

Η ηθοποιός Brie Larson δημιούργησε μια λίστα με 39 διαφορετικές τεχνικές ανακούφισης από το στρες για τις στιγμές που αισθάνεται πως δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Πρόκειται για τεχνικές που μπορείς να δοκιμάσεις και οι περισσότερες από αυτές μπορούν εύκολα να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά, στην άνεση του σπιτιού σου.

Σε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, η σταρ της Captain Marvel μίλησε για τα αγχώδη συναισθήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό και πώς τα αντιμετώπιζε. «Υπάρχουν μέρες που νιώθω τόσο κυριευμένη από πανικό, που δεν ξέρω τι να κάνω», μοιράστηκε. Αλλά και η Larson αφιέρωσε λίγο χρόνο στο βίντεό της για να σχολιάσει το προνόμιο που έχει ως διασημότητα. Με αυτό το προνόμιο, εξήγησε, έρχεται η πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία και πόρους που άλλοι μπορεί να μην έχουν για να τους βοηθήσουν να αποβάλουν το άγχος.

Έτσι ξεκίνησε να συντάσσει τη λίστα με τους τρόπους για να καταπολεμήσει το άγχος. Η Larson ανέφερε ότι στόχευε να συμπεριλάβει μόνο προτάσεις που είναι είτε δωρεάν είτε σχετικά χαμηλού κόστους και που μπορούν να γίνουν με ασφάλεια στο σπίτι ή κοντά.  Η λίστα της περιλαμβάνει ορισμένες προφανείς δραστηριότητες που επιφέρουν την ηρεμία όπως διαλογισμό, γιόγκα, άσκηση, χρόνο στη φύση και κηπουρική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brie Larson (@brielarson)

Υπάρχουν βέβαια και μερικές πιο αστείες επιλογές, όπως η απαγγελία του αλφαβήτου προς τα πίσω, η παρακολούθηση βίντεο του Μπομπ Ρος, η προσπάθεια να γελάσει χωρίς να χαμογελά και η παρατήρηση του πόση ώρα μπορεί να σφυρίζει. Η Larson μάλιστα συνέστησε να δοκιμάσουμε ένα αυτομασάζ και να χρησιμοποιήσουμε ένα jade roller από νεφρίτη για να απελευθερώσουμε την ένταση από το πρόσωπό μας.

Κάνει κρύα ντους

Η επόμενη συμβουλή της ηθοποιού μπορεί να ακούγεται λίγο βασανιστική και αυτό γιατί κάνει κρύα ντους. Ενώ η Larson το διαφημίζει ως έναν τρόπο χαλάρωσης και καταπολέμησης του στρες, το κρύο ντους μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα σας να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι ένα κρύο ντους μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην καλύτερη διάθεση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brie Larson (@brielarson)

Και αν δεν αισθάνεσαι καλά με το κρύο ντους, συνιστά να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις όταν αισθάνεσαι άγχος. Φυσικά, αν είσαι εκ φύσεως άνθρωπος του μπάνιου, γνωρίζεις ήδη πόσο καταπραϋντικό είναι να βυθίζεσαι στην μπανιέρα μετά από μια κουραστική, αγχωτική μέρα. Για τους μη μυημένους, το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, να τονώσει το μυαλό και να σε προετοιμάσει για έναν ήρεμο ύπνο.

Γράφει ημερολόγιο

Το να γράφει ημερολόγιο είναι ένας άλλος από τους αγαπημένους τρόπους της Larson για να ηρεμεί σε στρεσογόνες στιγμές. Το να γράφεις τις σκέψεις σου, ειδικά εάν είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί, μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και παρούσα καθ’ όλη την ημέρα.

Ακόμα κι αν σημειώνεις μερικές γραμμές εδώ και εκεί όταν αισθάνεσαι καταβεβλημένη, το ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με αυτό που εσύ, προσωπικά, χρειάζεσαι για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου κάθε μέρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brie Larson (@brielarson)

Ανεξάρτητα από το τι σε βοηθά να ηρεμήσεις όταν είσαι αγχωμένη, η Larson υπενθύμισε στους θεατές της ότι το άγχος είναι ένα φυσιολογικό, αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, εξήγησε, είναι να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το άγχος προσωπικά. «Αυτό το βίντεο υπάρχει ως ένας τρόπος να μοιραστούμε [και] να μιλήσουμε για την ψυχική μας υγεία», είπε η Larson.

 

Σχετικά άρθρα