Η Bethenny Frankel αποκαλύπτει πως δεν ενδιαφέρεται για γυμναστική ή δίαιτα

Η πρωταγωνίστρια του “Real Housewives of New York” Bethenny Frankel ακολουθεί μια χαλαρή προσέγγιση όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Μάλιστα, επιλέγει να δώσει προτεραιότητα στον ύπνο της έναντι της σωματικής δραστηριότητας. Η 51χρονη σταρ μοιράστηκε πρόσφατα τη φιλοσοφία της για τη διατήρηση της φόρμας της στο Instagram, δημοσιεύοντας ένα βίντεο ως απάντηση σε ερώτηση που έθεσε ένας ακόλουθός της που αναρωτιόταν πώς παραμένει «τόσο αδύνατη».

«Λοιπόν, δεν ασκούμαι», απαντάει η ίδια φορώντας μπικίνι και καπέλο αφού κάθεται στον ήλιο. «Κάνω ό,τι μπορώ όταν μπορώ. Θα κάνω snowboard αν μπορώ, θα κάνω σερφ εάν μπορώ. Περπατάω στην παραλία όποτε μπορώ, αλλά επιλέγω τον ύπνο πρώτα. Ο ύπνος είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα και το να είμαι χαρούμενη είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

Ύπνος και άσκηση πηγαίνουν μαζί

Η Frankel σίγουρα θέλει να πετύχει κάτι δίνοντας προτεραιότητα στην ξεκούρασή της, αλλά ο ύπνος και η άσκηση είναι και τα δύο σημαντικά μέρη ενός υγιεινού τρόπου ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πηγαίνουν χέρι-χέρι και αποτελούν μέρη ενός υγιούς τρόπου ζωής. Όταν προσπαθείς να κοιμηθείς καλά, αυτό που κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα σε επηρεάζει τη νύχτα και το αντίστροφο.

Οι καλοί πυλώνες της υγείας περιλαμβάνουν τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και την παρακολούθηση του βάρους μας. Αυτά είναι και τα βασικά μέτρα για την καρδιαγγειακή υγεία που προτείνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η άσκηση και ο ύπνος έχουν στην πραγματικότητα μια συμπληρωματική σχέση.

Τόσο ο ύπνος όσο και η άσκηση είναι κύριες συμπεριφορές που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική υγεία. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 διαπίστωσε ότι η σωστή ποσότητα ύπνου -τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα για ενήλικες- μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε μεγαλύτερη αντοχή για άσκηση την επόμενη μέρα. Αλλά η άσκηση μπορεί αντιστρόφως να βοηθήσει εάν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τον ύπνο μας.

Φυσικά, ο τρόπος ζωής ή το σώμα όλων δεν είναι το ίδιο. Με τον καιρό, οι άνθρωποι μαθαίνουν τι τους ταιριάζει, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει η Frankel, σύμφωνα με την πρόσφατη ανάρτησή της.

Πάντα έκανε δίαιτα

Η σταρ του ριάλιτι αναφέρει ότι «πάντα έκανε δίαιτα» μέχρι τα τριάντα της, αλλά δεν την ενδιαφέρει πλέον να περιορίζει αυτό που τρώει. «Τρώω ό,τι θέλω, αλλά δεν τρώω ποτέ υπερβολική δόση. Δεν γυμνάζομαι, δεν κάνω βάρη. Πιστεύω στην ισορροπία. Πιστεύω στον ύπνο. Πιστεύω στη ζωή», συνεχίζει η Frankel στο βίντεο. «Πιστεύω στις τηγανιτές πατάτες. Πιστεύω στο αλκοόλ», προσθέτει. Σε τι δεν πιστεύει; Προπονήσεις τύπου Bootcamp ή στην γυμναστική που βασίζεται στον φόβο, λέει.

Η Frankel ασχολείται όντως με ορισμένες σωματικές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα στην παραλία και το σέρφινγκ επειδή της αρέσουν, προσθέτει. Είναι σημαντικό, όμως, να έχουμε κατά νου ότι ενώ αυτή η ακριβής φόρμουλα μπορεί να λειτουργήσει για την διάσημη ηθοποιό, αλλά να μην είναι κατάλληλη για όλους.

Αν θέλετε να ισορροπήσεις τον ύπνο σου και να ασκηθείς περισσότερο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με μικρά βήματα. Για παράδειγμα, αν ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να κάνει λίγο περισσότερο περπάτημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να μαγειρέψεις ένα ισορροπημένο γεύμα και στη συνέχεια να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ.

Όποια και αν είναι η ρουτίνα υγείας και ευεξίας που προσπαθείς να αποκτήσεις, είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την δική σου περίπτωση και να θυμάστε ότι οι συνήθειες ύπνου και άσκησης πρέπει να είναι βιώσιμες και όχι εξαντλητικές.

Σχετικά άρθρα