86χρονος ξυλουργός που δεν έκανε ποτέ του παιδιά, συνεχίζει να αλλάζει την ζωή 33 παιδιών, 14 χρόνια μετά τον θάνατό του

Σε μία εποχή που τα υλικά αγαθά και η οικονομική ευημερία είναι για πολλούς το παν, η ιστορία του 86χρονου ξυλουργού από την Αιόβα μας διδάσκει πως ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται μόνο μέσα στην καρδιά μας. Αν είμαστε φτωχοί στην καρδιά και στην σκέψη τότε είμαστε φτωχοί γενικά.

Ο Dale Schroeder, ξυλουργός, γεννημένος στην Αιόβα από φτωχή οικογένεια, πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Όσοι γνώριζαν τον σπουδαίο άντρα, μίλησαν για έναν τίμιο άνθρωπο που δεν φοβόταν να δουλέψει. Του άρεσε να ζει τίμια και απλά, η φανταχτερή ζωή δεν του ταίριαζε.
Για σχεδόν 67 χρόνια δούλευε για την εταιρία Moehl Millwork στο Des Moines της Αϊόβα, ως ξυλουργός. Λενας φιλήσυχος και θρησκευόμενος άντρας που δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε έκανε ποτέ παιδιά.

Το λαμπρό μέλλον που επιφύλασσε ο 86χρονος σε 33 παιδιά

Ο κύριος Σρέντερ έφυγε από την ζωή το 2005 αφήνοντας πίσω του μόνο το φορτηγάκι του.
Κανείς δεν φανταζόταν τι θα μπορούσε να κρύβει μέσα αυτό το φορτηγό. Μια λαμπρή διαδρομή για 33 άγνωστα μεταξύ τους παιδιά αλλά και άγνωστα στον 86χρονο. Μία διαδρομή που καθόλου δεν ταίριαζε στην παλαιότητα του φορτηγού. Και όμως!

Ο φίλος που πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία

Ο φίλος και δικηγόρος του Σρέντερ, ο κύριος Στιβ Νίλσεν, ήταν αυτός που θα πραγματοποιούσε την βαθύτερη και τελευταία επιθυμία του φίλου του. Λίγο πριν πεθάνει, ο Σρέντερ αποκάλυψε στον φίλο του πως έιχε οικονομίες στην άκρη που φιλούσε μία ολόκληρη ζωή. 3 εκατομμύρια δολάρια παρακαλώ!

Ήθελε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να σπουδάσουν, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε


Ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει, ήθελε όμως να δώσει αυτήν την ευκαιρία στα παιδιά της γειτονιά του. Ήθελε και τα 3 εκατομμύρια δολάρια να δοθούν στα παιδιά αυτά για να μπορέσουν να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο.


Έτσι η επιθυμία του Σρέντερ πήρε σάρκα και οστά. Δημιουργήθηκε ένα ταμείο υποτροφιών έτσι ώστε τα παιδιά της μικρής πόλης της Αϊόβα να έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ήταν το όνειρό του να βοηθήσει παιδιά να σπουδάσουν, παιδιά που από μόνα τους δεν θα είχαν την ευκαιρία να καλύψουν το ποσό των διδάκτρων.

Για 14 ολόκληρα χρόνια τα παιδιά της γειτονιάς που έζησε ο Σρέντερ χρηματοδότησαν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές μέσα από το ταμείο υποτροφιών που είχε φτιάξει πριν τον θάνατό του! Τα λεφτά σώθηκαν το 2019 και έτσι 33 πλέον πολίτες καρπώθηκαν την προσφορά του 86χρονου τότε Σρέντερ, ενός ανθρώπου που δεν γνώρισαν ποτέ, αλλά πάντα θα θυμούνται!

Η εκδήλωση προς τιμήν του Ντέιλ

Τότε όλα τα παιδιά που είχαν σπουδάσει χάρη στον Ντέιλ μαζεύτηκαν σε μία εκδήλωση προς τιμήν του ανθρώπου που έμελλε να τους αλλάξει για πάντα την ζωή, αλλά και την ζωή των οικογενειών τους

Δάσκαλοι, γιατροί, θεραπευτές και άλλοι κάθονταν γύρω από το μεσημεριανό κουτί του γέρου ξυλουργού για να μιλήσουν για τον Σρέντερ και την εκπληκτική επίδραση που είχε, όχι μόνο στη ζωή τους, αλλά και στη ζωή των οικογενειών τους και σε όλους όσους αγγίζουν.

Το αντάλλαγμα που ζήτησε ο Ντέιλ

Το μόνο αντάλλαγμα που ζητούσε ο Ντέιλ Σρέντερ ήταν τα παιδιά αυτά να μιμηθούν το παράδειγμά του και να αλλάξουν και οι ίδιοι με τον δικό τους τρόπο τις ζωές των ανθρώπων. Ζητούσε μόνο η πράξη του αυτή να μείνει χαραγμένη στην μνήμη τους και να γίνει φάρος για προσφορά στην ζωή τους.
Τα 3 εκατομμύρια δολάρια, ολόκληρη η περιουσία του Ντέιλ, έμελλε να αλλάξει την ζωή 33 παιδιών και να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας στις ζωές τους.
Ένα σημάδι που θα χαρούν και οι επόμενες γενιές.

Ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερους Ντέιλ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Σχετικά άρθρα