Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα επισκέφτηκαν το κατάστημα του κ. Τσακιλτσίδη στην Πτολεμαΐδα, του ανθρώπου που “τρέχει” για τους αθλητές ΑΜΕΑ


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στην Δυτική Μακεδονία επισκέφτηκε μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη την περιοχή της Πτολεμαίδας.

επισκεψη μητσοτακη μαρεβας στον αχιλλεα τσαλκιτζιδη που φροντιζει τους αθλητες ΑΜΕΑ


Εκεί συνάντησαν στο κατάστημά του, τον κύριο Αχιλλέα Τσαλκιτζίδη, ο οποίος κατασκευάζει αγωνιστικά αμαξίδια για άτομα με αναπηρίες. Ο κύριος Τσαλκιτίδης είναι ο μόνος μαραθωνοδρόμος που έμεινε στην ιστορία επειδή έτρεξε με συναθλητή του, ακόμα τότε παιδάκι, ΑΜΕΑ το 2013. Από τότε μαζί με τον συναθλητή του Γιάννη Μητρούλη, έχουν τρέξει σχεδόν σε όλους τους μαραθωνίους μαζί!


Επιπλέον ο κύριος Αχιλλέας Τσαλκιτζίδης με δική του πρωτοβουλία κατάφερε κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο. Κατάφερε να συμμετέχουν όλα τα άτομα με αναπηρίες και κινούνται με αμαξίδιο στους ελληνικούς μαραθωνίους!

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη με προσωπική της ανάρτηση στο instagram μοιράστηκε φωτογραφίες από την συνάντησή τους αλλά και σχολίασες την σπουδαία προσφορά της οικογένειας Τσακιλτσίδη που βοηθά ανθρώπους με αναπηρίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, κατασκευάζοντας αναπηρικά αμαξίδια!

Εδώ θα δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της:

“Η οικογένεια Τσακιλτσίδη στην Πτολεμαϊδα δίνει χαρά βοηθώντας συνανθρώπους μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Με εμπειρία και γνώση κατασκευάζει αγωνιστικά αμαξίδια, δίνοντας το δυνατό μήνυμα: όπου υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν όρια”.

Σχετικά άρθρα