Ευδοκία Τσαγκλή: Είναι λίγο να πω πως είμαι μπροστά στο τεράστιο σωματικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί”, “Έδωσα μάχη να βγω από τα σίδερα”

Ήταν στο τρίτο, κυριολεκτικά δεύτερο βαγόνι και είναι θαύμα που βγήκε ζωντανή μέσα από αυτό, σχολιάζει η Ευδοκία Τσαγκλή, μία ακόμα επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που σκόρπισε το θάνατο, αφήνοντας πίσω της 57 νεκρούς.


H Ευδοκία Τσαγκλή έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο τηλεπαιχνίδι big brother και μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ για τις στιγμές πριν αλλά και μετά το δυστύχημα.


Είπε χαρακτηριστικά πως είναι πολύ λίγο να πει πως είναι εκείνη σωματικά, μπροστά σε αυτό το τεράστιο σωματικό κάταγμα που έχουν πάθει όλοι. Μία ολόκληρη χώρα θρηνεί μία μαζική απώλεια ανθρώπων. Η ενέργεια δεν καταστρέφεται και δεν δημιουργείται, όσοι χάθηκαν είναι ακόμα μαζί μας, είπε εμφανώς συγκινημένη η κυρία Τσαγκλή.


Ευχήθηκε να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες καταστάσεις και κανείς ποτέ να μην ζήσει αυτά που έζησαν και θυμούνται οι επιζήσαντες. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς ένιωσε η ίδια μετά την σύγκρουση, δεν θέλησε να απαντήσει, επισημαίνοντας πως οι γιατροί την συμβούλεψαν να μην θυμάται εκείνες τις στιγμές. Η ίδια άλλωστε δεν έχει σκοπό να φέρει πανικό και να τρομάξει τον κόσμο.


Νιώθει τυχερή που κατάφερε να γλιτώσει και ευγνωμονεί όποια δύναμη συνέβαλε για να είναι σήμερα εδώ. Το μόνο που θέλησε να κάνει είναι να εκφράσει τα βαθιά της συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, αλλά και σε όλη την χώρα που νιώθει μουδιασμένη, ακόμα και αν δεν είχε προσωπική γνωριμία με κάποιο από τα θύματα.


Όταν ερωτήθηκε για την συμβολή της πολιτείας μετέπειτα του δυστυχήματος ανέφερε πως «Τη σημασία της βοήθειας την είδα στην αλληλεγγύη που έχουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας…και πως ο θάνατος μας συνδέει περισσότερο στη ζωή».


«Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτά, έδωσα όλη μου την δύναμη για να βγω ζωντανή, είναι θαύμα που είμαι ακόμα εδώ…»


Γελούσαμε με τα παιδιά στο βαγόνι δεν ξέραμε τι ερχόταν, είπε η κυρία Τσαγκλή κλείνοντας, ενώ πρόσθεσε πως σε άλλες κουλτούρες λένε πως η ζωή είναι σαν τα τρένα , εμείς όμως τα συνδέουμε με τον θάνατο».

Σχετικά άρθρα