Ξεσπά η αδελφή της αδικοχαμένης Ιφιγένειας, θα δώσει στη δύο μηνών κόρη της το όνομα της

Η Ιφιγένεια Μήτσκα είναι μία εκ των 57 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν 2 εβδομάδες στην περιοχή των Τεμπών, μετά την μετωπική σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία.


Η Ιφιγένεια επέβαινε στο μοιραίο τρένο, μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος σώθηκε. Η αδερφή της Χριστίνα Μήτσκα, η οποία είναι μανούλα μιας μικρής 2 μηνών, μίλησε στην εκπομπή «ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ» του Ant1, περιγράφοντας πως η οικογένειά της έμαθε τα τραγικά νέα, αλλά και την αδικία που νιώθει για όσα έχουν συμβεί.

Πώς έμαθαν τα δυσάρεστα νέα


Όπως δήλωσε λοιπόν η Χριστίνα, η οποία έχει άλλον έναν αδελφό, μάθανε τι είχε συμβεί από το τηλεφώνημα του αδερφού του συντρόφου της Ιφιγένειας, ο οποίος τους ενημέρωσε πως είχε εκτροχιαστεί το τρένο. Τους είπε επίσης πως δεν υπήρχαν νέα για την Ιφιγένεια και πως ακόμα την ψάχνανε. Οι γονείς της μετέβησαν στο σημείο τις πρώτες πρωινές ώρες, έδωσαν δείγμα DNA, μέσω του οποίου τρεις ημέρες αργότερα επιβεβαίωσαν πως η άτυχη νεαρή Ιφιγένεια βρισκόταν μεταξύ των θυμάτων.


«Θρηνούμε ακόμα και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε …ως οικογένεια αυτό που ζητάμε αυτή την στιγμή είναι να τιμωρηθούν όλοι..για την Ιφιγένεια για να δικαιωθεί η ψυχή της, να ηρεμήσει, το κενό της δεν την καλύπτει τίποτα, δυστυχώς..θα την θυμόμαστε..ό, τι και να είναι» «Να τιμωρηθούν όλοι, σαν οικογένεια αυτό ζητάμε να τιμωρηθούν όλοι …πολιτικοί, υπουργοί και προϊστάμενοι..όλοι…»

Το πιο γλυκό χαμόγελο


Η Ιφιγένεια «Ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών…», είπε η αδερφή της μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν έχει αλλάξει, πονάει πάρα πολύ, το μόνο που μας δίνει χαμόγελο είναι η μπέμπα…», ενώ όπως είπε η μικρή της κόρη θα πάρει το όνομα της αδικοχαμένης αδελφής της.
«Τι να τα κάνουμε τα λεφτά, θα φέρουν την Ιφιγένεια πίσω, καλύπτουν το κενό, όχι τι να τα κάνω εγώ τώρα αυτά… δεν καλύπτουν τίποτα»


Η αδερφή της Ιφιγένειας σχολίασε επίσης πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και δεν επικοινώνησε μαζί τους για να τους παράσχει ψυχολογική υποστήριξη, ενώ είπε πως η μητέρα της βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ξέσπασε λέγοντας: «Προσπαθούν να μας βουλώσουν τα στόματα με χρήματα και παροχές, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».

“Τι θα πω στην μικρή μου”;


Η Χριστίνα θυμάται από την αδελφή της το χαμόγελό της και τα λόγια της αδερφής της για κάθε νέα μέρα που ξεκινούσε, πως θα ήταν μία πολύ ωραία μέρα. Ξέσπασε για τον άδικο χαμό της Ιφιγένειας που όπως είπε η ίδια, είδε την μικρή της ανιψιά μόνο μία εβδομάδα.
«Εγώ αύριο μεθαύριο τι θα απαντήσω στην μικρή …γιατί έφυγε …γιατί έγινε αυτή η δολοφονία..», σχολίασε η Χριστίνα.

“Τα νέα παιδιά να ξεσηκωθούνε”


Η Χριστίνα αυτό που επιζητά, όπως και η οικογένειά της είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέσω της δήλωσής της προέτρεψε όλοα τα νέα παιδιά να ξεσηκωθούνε. «Ζητάω από όλο τον κόσμο, από τα νέα παιδιά να ξεσηκωθούνε… ως πότε θα μας σκοτώνουνε; Και θα μας προσβάλλουν όλους, γιατί προσβολή είναι αυτή την στιγμή αυτό που κάνουνε…»
«Ζητάω δικαιοσύνη αυτή την στιγμή…», είπε η αδερφή της Ιφιγένειας, Χριστίνα, στο τέλος.

Σχετικά άρθρα