Την “ηθική της δικαίωση” ψάχνει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων η Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει τον βιασμό της από γνωστό νεαρό άντρα

Ένας χρόνος πέρασε απο την πολύκροτη υπόθεση που είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις πανελλαδικά!

Πρόκειται για την υπόθεση βιασμού, που όπως είχε καταγγείλει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα είχε πέσει θύμα βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε προσκληθεί με 17χρονη φίλη της σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ.

Η ίδια υποστήριξε πως έπεσε θύμα βιασμού από 27χρονο γόνο γνωστής οικογένειας, ωστόσο ο κατηγορούμενος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή της κοπέλας.

Ψάχνοντας δικαίωση προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παραδεκτή, ως προς το τυπικό σκέλος του φακέλου της, κρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Η 25χρονη, σήμερα, καταγγέλλουσα Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΔΔΑ, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της (με διάταξη) από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήση που έκρινε ορθό το σκεπτικό του προηγούμενου βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε της κατηγορίας τον 27χρονο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το ΕΔΔΑ έκρινε σε πρώτο στάδιο «παραδεκτά» όλα τα κριτήρια της προσφυγής. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαδικασίες προσφυγής ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, προτού εξεταστεί η προσφυγή από το αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό, θα πρέπει αυτή να κοινοποιηθεί στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις της καταγγέλλουσας και να τοποθετηθεί επί της επίδικης υπόθεσης, κάνοντας τις δικές της παρατηρήσεις.

Παρέχεται δε, προηγουμένως, η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας (φιλικού διακανονισμού) μεταξύ των δύο πλευρών, προοπτική την οποία, η 25χρονη φαίνεται να απορρίπτει, επιθυμώντας την «ηθική δικαίωσή» της, όπως ανέφερε παλιότερα σε δηλώσεις της.

Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα