Με “επαγγελματική ακρίβεια” οι δράστες παραβίασαν την μεζονέτα γνωστού επιχειρηματία στο Διόνυσο- “Χρυσή” η λεία τους

«Χρυσή» ήταν η λεία των διαρρηκτών που εισέβαλαν στη μεζονέτα 67χρονου ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 18 Μαρτίου, στην περιοχή του Διονύσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο του πρώτου ορόφου, μπήκαν στο σπίτι που βρίσκεται στην οδό Μαγνησίας και στη συνέχεια, με τη χρήση τροχού, παραβίασαν χρηματοκιβώτιο, από όπου αφαίρεσαν, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ και κοσμήματα.

Αμέσως μετά, οι διαρρήκτες κατέβηκαν στο υπόγειο της μεζονέτας, όπου παραβίασαν δύο χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στον χώρο και πήραν κοσμήματα, καθώς και διάφορα έγγραφα. Παράλληλα, στο υπόγειο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του 67χρονου, οι δράστες εντόπισαν και τριάντα πίνακες ζωγραφικής, γνωστών ζωγράφων, τους οποίους, επίσης, αφαίρεσαν.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών.

Οι πληροφορίες που μεταδίσει το iefimerida κάνουν λόγο για επαγγελματίες, καθώς φαίνεται πως οι κιν΄σηεις τους ήταν πολύ προσεγμένες. Πρώτα απενεργοποίησαν τον συνγερμό και έκοψαντα καλώδια του ίνερνετ κι του τηλεφώνου, ενώ στην συνέχεια αχρήστεψαν και την σειρήνα, ώστε να περάσουν απαρατήρητοι. Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με τροχό και απέσπασαν ακόμακαι το καταγραφικό α΄ις κάμερες ασφαλέιας που υπήρχαν στο χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κάτοικος του σπιτιού έλειπε από το σπίτι και ενημερώθηκε από οικείο του πρόσωπο Μάλιστα έγινε γνωστό πως βρέθηκαν δύο γάντια στο υπόγειο της μεζονέτας, τα οποία εξετάζονται για DNA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα