Σοκαριστικό βίντεο δείχνει να ξεγυμνώνουν γυναίκες υπαλλήλους στο “ρώσικο amazon” και να τις υποχρεώνουν σε εξευτελιστικούς ελέγχους για να μην κλέβουν

Οι φωτογραφίες δείχνουν την συγκλονιστική στιγμή που οι γυναίκες που εργάζονται στο «Russia’s Amazon» αναγκάζονται να γδυθούν, να παραμείνουν με τα εσώρουχά τους και να υποβληθούν σε εξευτελιστικές έρευνες.

Ένα βίντεο που διέρρευσε δείχνει πώς οι γυναίκες αναγκάζονται να γδύνονται και να υπομένουν τις έρευνες για να διασφαλιστεί πως δεν παίρνουν απαγορευμένα αντικείμενα μέσα ή έξω από τον χώρο εργασίας τους στο Wildberries. Η εταιρεία διευθύνεται από την φιλική προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν ολιγάρχη Tatyana Bakalchuk, 47 ετών, μια αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο μητέρα επτά παιδιών και κάποτε καθηγήτρια αγγλικών με στενούς δεσμούς στο Κρεμλίνο.

Το βίντεο λέγεται ότι γυρίστηκε στην Αγία Πετρούπολη – την πατρίδα του Πούτιν – αλλά προφανώς δείχνει πώς οι γυναίκες υπάλληλοί της σε πολλές τοποθεσίες αναγκάζονται να γδυθούν με τα εσώρουχά τους και να υποβληθούν σε ντροπιαστικές έρευνες από γυναίκες επιθεωρητές.

Αυτό συμβαίνει το πρωί και το βράδυ, σύμφωνα με αρκετές αναφορές

Η πλατφόρμα Bakalchuk Wildberries αναπτύχθηκε ως η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά της Ρωσίας με περισσότερους από 48.000 υπαλλήλους εν μέσω ισχυρισμών ότι επωφελήθηκε από τις «γκρίζες» εισαγωγές παρακάμπτοντας τις δυτικές κυρώσεις. Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει τις απαράδεκτες τεχνικές της εταιρείας.

Τις γδύνουν για να μην μπορούν να κλέψουν

Ο ιστότοπος life.ru ανέφερε ότι πραγματοποιούνται πρωινές έρευνες για να σταματήσουν οι υπάλληλοι της αποθήκης να μεταφέρουν τηλέφωνα ή ρολόγια στο χώρο εργασίας. «Οι εργαζόμενοι, υπό την επίβλεψη βιντεοκάμερων, γδύνονται και πηγαίνουν στο σημείο επιθεώρησης».
Άλλες αναφορές λένε ότι “η εργάσιμη ημέρα στις αποθήκες Wildberries τελειώνει γδύνοντας τις εργαζόμενες”. «Αυτή είναι η διοίκηση της εταιρείας που προσπαθεί να καταπολεμήσει την κλοπή στις αποθήκες».

Το βίντεο δείχνει γυναίκες που αναζητούνται από γυναίκες επιθεωρητές, αλλά και άνδρες υπόκεινται στο “τελετουργικό”, της εταιρείας. Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως από το Life, του οποίου η δημοσιογράφος μπήκε κρυφά στο μέρος που γίνονταν όλα αυτά.

«Η ανταποκρίτριά μας… ένιωσε όλη τη «γοητεία» της εργασίας στην αποθήκη «Μπέρις». «Δούλεψε εκεί μόνο τρεις μέρες, αλλά είχε αρκετές εντυπώσεις για να κρατήσει μια ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε πρωί στην αποθήκη ξεκινά πραγματικά με μια ταπεινωτική διαδικασία».

Ποια είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρίας, η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας

Η Μπακαλτσούκ -η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας- είχε περιουσία 10,7 δισεκατομμυρίων λιρών, ωστόσο η αυτοκρατορία της έχει πληγεί από πρόσφατες απεργίες λόγω των αυστηρών εργασιακών της απαιτήσεων.

Πρόσφατα αντιμετώπισε μια εξέγερση του εργατικού δυναμικού γύρω από τη Ρωσία σχετικά με τους δρακόντειους νέους κανόνες για την αφαίρεση χρημάτων από τις πληρωμές των εργαζομένων, εάν κάποιος πελάτης παραπονέθηκε ότι τους έστειλαν λάθος προϊόν ή λόγω ελαττωμάτων του προϊόντος.

Οι μέθοδοί της έχουν φέρει εκπληκτική επιτυχία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία με 95% αύξηση του κύκλου εργασιών από έτος σε έτος.

Ο Πούτιν τη συμβουλεύεται για τις πολιτικές λιανικής σε διαδικτυακές συναντήσεις. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε αρχικά από την Bakalchuk όταν βρισκόταν σε άδεια μητρότητας το 2004.

Είχε 1,5 δισεκατομμύρια παραγγελίες το 2022 ως ζωτικό κανάλι λιανικής σε μια εποχή που η ρωσική οικονομία επλήγη από κυρώσεις λόγω του πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από τη Thesun

Σχετικά άρθρα