Bίκτορ Βερνίκος: “Έγραψα το τραγούδι μετά από κρίση άγχους που πέρασα στα 14”-Eurovision και σχολικές εξετάσεις πάνε μαζί;


Ο Βίκτορ Βερνίκος είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στην Eurovision. Είναι μόλις 16 ετών και μάλιστα έχει γ΄ραψειο ίδιος το τραγούδι «What They Say» σε ηλικία 14 ετών.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 16 ετών, ο Victor επιδεικνύει τα μουσικά του ταλέντα για πάνω από δέκα χρόνια. Ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών. Όπως είπε σε συνέντευξή του:«Είχαμε πάντα ένα πιάνο στο σπίτι και η μαμά μου είδε ότι χτυπούσα μόνο τα πλήκτρα και προσπαθούσα να παίξω, οπότε σκέφτηκε ας τον πάμε σε μερικά μαθήματα’. Όλη μου η οικογένεια είναι αρκετά μουσική γενικά».

Η μητέρα του Victor είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Δανός, αλλά η οικογένειά του ζούσε πάντα στην Ελλάδα. Ο Δανός παππούς του συμμετείχε σε ένα συγκρότημα τζαζ, ο πατέρας του έπαιζε τρομπέτα και η μητέρα του ήταν σε χορωδία.

Αφού εξασκήθηκε στο πιάνο για αρκετά χρόνια, ο Βίκτορ ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής σε ηλικία οκτώ ετών. Είπε: «Στη συνέχεια ξεκίνησα κιθάρα σε ηλικία δέκα ετών και γύρω στα 11 ή 12 άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να παράγω και δικά μου τραγούδια».

Το τραγούδι του Victor

Αφού έγραψε και έκανε παραγωγή του «What They Say» σε ηλικία 14 ετών, ο Victor το υπέβαλε ως συμμετοχή του στη Eurovision σε ηλικία μόλις 15 ετών, τον περασμένο Οκτώβριο. Η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) τον επέλεξε εσωτερικά για να εκπροσωπήσει το έθνος και αποκάλυψε την είδηση στις 30 Ιανουαρίου. Μάλιστα έγραψε το τραγούδι αυτό περνώντας μία αγχώδη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ήξερε πάντα ότι το «What They Say» θα ήταν το τραγούδι του στη Eurovision, είπε, «από τότε που το έγραψα, ήξερα ότι ήταν το τραγούδι που ήξερα ότι έπρεπε να πάει κάπου».

«Ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι»! Ο Βίκτορ περιέγραψε ότι το τραγούδι ήταν «ανυψωτικό, είχε ενέργεια και συναίσθημα» και «εξέφρασε ωμά» κάτι που είχε περάσει.

Γράφοντας το «What They Say» μετά την πρώτη φορά που ένιωσε έντονο άγχος, ο Victor είπε: «Αφού έκανα στόχο τη Eurovision, ήταν το πρώτο τραγούδι που εμφανίστηκε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πολύ μεγάλο».

Αρχικά, διάρκειας 4 λεπτών και 14 δευτερολέπτων, το κομμάτι ξεπέρασε τα 3 λεπτά του χρόνου που είχε δοθεί σε μια συμμετοχή στη Eurovision, οπότε ο Βίκτορ έπρεπε να βρει έναν τρόπο να το μειώσει. Είπε ότι τελικά ήταν «καλύτερο από το πρωτότυπο».

Μουσικές επιρροές

Παρά το γεγονός ότι είναι Δανός και Έλληνας, ο Victor πήγαινε πάντα σε διεθνή σχολεία και επηρεάστηκε από Βρετανούς και Αμερικανούς καλλιτέχνες. Περιέγραψε ότι του αρέσει η χιπ χοπ μουσική και ότι λατρεύει τον Ed Sheeran – τον μόνο καλλιτέχνη που έχει δει ζωντανά σε συναυλία. Ωστόσο, ο Victor είπε ότι δεν προσπαθεί να αναπαράγει τη μουσική κανενός άλλου.

Εξήγησε: «Μου αρέσει να αναπαράγω τον τρόπο που παράγουν τη μουσική. Μου αρέσει ο τρόπος που ο Ed Sheeran γράφει τα τραγούδια του. Τα γράφει με ειλικρίνεια και λέει όσο περισσότερα κάνεις τόσο καλύτερα γίνεσαι. Μου αρέσει ο τρόπος που εκπαιδεύει τον εαυτό του να γράφει τραγούδια και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες κάνουν το ίδιο.

«Η διαδικασία μου είναι να εγκλωβίζομαι από το συναίσθημα που προσπαθώ να εκφράσω και να γράφω για αυτό το συναίσθημα όσο πιο ειλικρινά γίνεται».

Σχολείο και Eurovision πάνε μαζί;

Αυτή τη στιγμή σπουδάζει μουσική τεχνολογία και έχει εξετάσεις λίγες μέρες μετά τον τελικό της Eurovision. Σπουδάζοντας εξ αποστάσεως σε ένα σχολείο που εδρεύει στο Λονδίνο, είπε ότι δεν θα επικεντρωθεί στις εξετάσεις του όσο βρίσκεται στο Λίβερπουλ, αλλά όλα τα μαθήματά του καταγράφονται και ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο.

Οι εξετάσεις GCSE είναι αρκετά αγχωτικές για οποιονδήποτε, χωρίς καν να εκπροσωπούν τη χώρα σας σε έναν τεράστιο διαγωνισμό, όπως είναι η Eurovision.

H βραδιά του ημιτελικού

«Μου αρέσουν οι εκπλήξεις για να το κρατήσω μυστικό. Αλλά, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακριβώς όπως πήρα το συναίσθημα που ένιωσα και το εξέφρασα στο τραγούδι, θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε από το τραγούδι και να το βάλουμε στη σκηνή.
«Ελπίζω να το αισθανθούν όλοι και να αιχμαλωτιστούν στην ατμόσφαιρα του τραγουδιού και να τους πιάνει όλους απροειδοποίητα».

Σχετικά άρθρα