“Γεννήθηκα μέσα στη φυλακή, μεγάλωσα στη φτώχεια, ο πατέρας μου έπασχε από διπολική διαταραχή”-Σήμερα πραγματοποιεί το όνειρό της και γίνεται δεκτή στο Χάρβαρντ

Ένα κορίτσι από το Τέξας, που γεννήθηκε στη φυλακή, θα σπουδάσει στο Χάρβαρντ αφού αποφοίτησε τρίτο στην τάξη της. Η Sky Castner, 18 ετών, από την κομητεία Μοντγκόμερι, γεννήθηκε στη φυλακή της κομητείας Galveston, καθώς η μητέρα της ήταν φυλακισμένη τη στιγμή της γέννησής της. Ο πατέρας της την έπαιρνε από τις φυλακές της κομητείας και τη μεγάλωσε μόνος του ως ανύπαντρος μπαμπάς.

«Γεννήθηκα στη φυλακή»

«Γεννήθηκα στη φυλακή», γράφει η πρώτη γραμμή της επιστολής αίτησης στο Χάρβαρντ, την οποία συνέταξε με έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Παρά το τραχύ ξεκίνημά της, η Castner θα αποφοιτήσει τρίτη στην τάξη της από το Conroe High School – βόρεια του Χιούστον – και θα πάει στο Χάρβαρντ το φθινόπωρο για να σπουδάσει νομικά.

Η νεαρή έφηβη πιστώνει στη μέντορά της Mona Hamby, η οποία δεν έχει σχέση με το σχολείο, την επιτυχία της. Η Castner και η Hamby γνωρίστηκαν όταν η μικρή ήταν στο δημοτικό σχολείο στο Reaves Elementary School.

Η νεαρή κοπέλα ήταν ενθουσιώδης αναγνώστρια και το προσωπικό πίστευε ότι θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα Project Mentor του CISD, όπου τα παιδιά που χρειάζονται λίγη αγάπη συνυπάρχουν με έναν ενήλικα για να τα βοηθήσει, να τα φροντίσει και να τα καθοδηγήσει.

«Μου έδωσαν ένα χαρτί για αυτήν. Ηρωίδα της ήταν η Ρόζα Παρκς, το αγαπημένο της φαγητό ήταν τα τάκος από τη Dairy Queen και της άρεσε να διαβάζει. Νόμιζα ότι αυτό ακούγεται σαν ένα λαμπερό κοριτσάκι», είπε ηHamby στο Houston Chronicle, περιγράφοντας το πώς γνωρίστηκε με την μικρή τότε Σκάι.

«Μου είπε: «Έχω πάει φυλακή». Είπα: «Όχι, αυτό δεν μπορεί να ισχύει», συνέχισε η μέντορας. «Ήξερα ότι δεν μπορώ απλώς να πάω να φάω μεσημεριανό με αυτό το παιδί μια φορά την εβδομάδα, χρειαζόταν περισσότερα.» Μεγάλωσαν μαζί και η μέντοράς της από τότε είναι πάντα δίπλα της και νιώθει μεγάλη περηφάνια για την μικρή κοπέλα, που πλέον μεγάλωσε.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Instagram της Hamby τον Απρίλιο, η Castner όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο Χάρβαρντ – αλλά θα παρακολουθήσει επίσης το διάσημο σχολείο Ivy League με πλήρη υποτροφία.

«Το κορίτσι έβαλε στόχο να πάει στο Χάρβαρντ στο δημοτικό σχολείο παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη φτώχεια. Έλαβε πλήρη υποτροφία για να παρακολουθήσει το Χάρβαρντ το 2023», έγραψε η Hamby.

Η Χάμπι ήταν εκεί την πρώτη φορά που η Κάστνερ πήρε γυαλιά και χρειάστηκε κούρεμα, και μάλιστα την πήγε να περιηγηθεί στην πανεπιστημιούπολη του Χάρβαρντ.

«Μετά από εκείνο το ταξίδι, είδα την αγάπη της για το σχολείο να εντείνεται», είπε στο Chronicle.

Άλλοι στην κοινότητα τη βοήθησαν να βιώσει πράγματα όπως η καλοκαιρινή κατασκήνωση.

«Ήταν ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που μεγάλωσα και αυτό δεν είναι κακό», είπε η απόφοιτη του 2023 στο Chronicle. «Όλα όσα μου δίδαξε η Μόνα ήταν πολύτιμα με τον ίδιο τρόπο που όλα όσα πέρασα πριν από τη Μόνα ήταν επίσης πολύ πολύτιμα».

Σύμφωνα με το Houston Chronicle, η Castner μίλησε με τη γενέθλια μητέρα της μόνο μία φορά, όταν ήταν 14 ετών.

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του Conroe ISD Education Foundation στο Facebook αποκάλυψε επίσης ότι ο πατέρας της Castner – που την μεγάλωσε μόνος – πάσχει από διπολική διαταραχή, πράγμα που σημαίνει ότι η υποστήριξη της Hamby και άλλων στην τοπική τους κοινότητα ήταν ακόμη πιο σημαντική για τη νεαρή σε όλη την παιδική της ηλικία. .

Η Κάστνερ εργάστηκε σκληρά για να πετύχει και εγγράφηκε στην Ακαδημία Επαγγελμάτων Υγείας και Επιστήμης στο Λύκειο Conroe για να προετοιμαστεί και να πάει τελικά στο διάσημο πανεπιστήμιο.

Η Castner αποφοίτησε από το Conroe High School την Πέμπτη.

Πηγή: dailymail

Σχετικά άρθρα