Ο Robert Redford και η κατά 20 χρόνια νεότερη γυναίκα του μοιράζονται μια μεγάλη ιστορία αγάπης: Είδε όλες του τις ταινίες πριν βγουν ραντεβού για να τον εντυπωσιάσει

Ο Robert Redford και η σύζυγός του, Sibylle Szaggars, έχουν πολλά κοινά και μοιράζονται μία μεγάλη ιστορία αγάπης!

Και οι δύο είναι καλλιτέχνες. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στο Redford’s Sundance Mountain Resort. Ο ηθοποιός και η καλλιτέχνης πολυμέσων παντρεύτηκαν το 2009 και από τότε είναι μαζί.

Ο Redford και η Szaggars είναι και οι δύο περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και έχουν περάσει μεγάλο μέρος της σχέσης τους δουλεύοντας ο ένας δίπλα στον άλλο για να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υποστηρίξουν την περιβαλλοντική αλλαγή μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του Szaggars, του οποίου ο Redford υπηρετεί ως αντιπρόεδρος.

Όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, το ζευγάρι κρατά πάντα χαμηλούς τόνους μακριά από την δημοσιότητα, ενώ ο Ρέντφορντ σπάνια συζητά δημόσια τη σχέση του. Ωστόσο, στο εξώφυλλό του το 2011 για το AARP The Magazine, είπε ότι η Szaggars, η οποία είναι 20 χρόνια νεότερή του, ήταν ένας «πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος» και του έδωσε μια «ολοκληρωμένη νέα ζωή».

Λοιπόν, τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τη σύζυγο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τη Sibylle Szaggars.

Είναι καλλιτέχνης πολυμέσων

Η Szaggars είναι εικαστικός για πάνω από σαράντα χρόνια, διοχετεύοντας το πάθος της για το περιβάλλον μέσω μέσων όπως η ελαιογραφία, η φωτογραφία και το περφόρμανς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί παγκοσμίως, όπως στην Ευρώπη, το Μονακό, το Περού, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αγάπη της για την τέχνη ξεκίνησε με τη ζωγραφική και το σκίτσο ως νεαρή κοπέλα, εμπνευσμένη από τα ταξίδια της με την οικογένειά της. Θαύμαζε τους αυτόχθονες πολιτισμούς και τα αρχαία εδάφη που παρατηρούσε και ένιωθε την ανάγκη να τα απαθανατίσει.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ζωγράφισε μια σειρά Buffalo που απεικόνιζε τις περιβαλλοντικές απειλές για την ευημερία του Αμερικανού Buffalo.

«Χρησιμοποίησα τον Αμερικανικό Μπάφαλο ως σύμβολο για την εξαφάνιση της ζωής», είπε στο περιοδικό Big Life.

«Από την αρχή της καριέρας μου ως καλλιτέχνης, η φύση ήταν η δύναμη που με ενέπνευσε να γίνω ακτιβίστρια μέσα από την τέχνη μου, προειδοποιώντας για τους επικείμενους κινδύνους εξαφάνισης, αλλά και επισημαίνοντας μέσα από το χρώμα και την ομορφιά πόσο απίστευτη είναι αυτή η γη», συνέχισε εκείνη.

Είναι από τη Γερμανία

Η Szaggars γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, στις 14 Απριλίου 1957. Στη δεκαετία του 1980, μετακόμισε στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα της ως καλλιτέχνης.

Ο Ρέντφορντ πέρασε επίσης κάποια διαμορφωτικά χρόνια στην Ευρώπη. Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην υποκριτική, ο Ρέντφορντ ήθελε να γίνει καλλιτέχνης και πέρασε 18 μήνες στο Παρίσι, ζωγραφίζοντας και ακόμη και σκιτσάροντας με κιμωλία σε πεζοδρόμια για συμβουλές, σύμφωνα με το AARP The Magazine.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Szaggars μετακόμισε στις ΗΠΑ και εξερεύνησε διάφορες γραφικές πολιτείες γεμάτες φυσικά θαύματα στα νοτιοδυτικά, καθώς και στη Γιούτα, σύμφωνα με το Big Life Magazine, όπου αργότερα θα συναντηθεί και τελικά θα εγκατασταθεί με τον Redford.

Ο Ρέντφορντ και η Σάγκαρς έχουν περάσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στο φιλικό προς το περιβάλλον ράντσο “Horse Whisper” στη Γιούτα, το οποίο τους ανήκε για χρόνια και τελικά πουλήθηκε το 2021. Έχουν επίσης σπίτια στο Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια.

Δεν ήξερε πολλά για τον Ρέντφορντ όταν τον γνώρισε

Ο Ρέντφορντ χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, Λόλα Βαν Βάγκενεν, όταν γνώρισε την Σάγκαρς στο Sundance Mountain Resort του το 1996. Είχε έρθει για σκι και δεν ήξερε πολλά για τον ηθοποιό τότε.

Σε ένα πάνελ για το YoungArts Salon το 2014, η Σάγκερς αποκάλυψε ότι ο Ρέντφορντ είχε προσκαλέσει εκείνη και μια ομάδα φίλων σε δείπνο και σκέφτηκε, «Θεέ μου, δεν ξέρω καμία από τις ταινίες του».

Νοίκιασε όλες τις ταινίες του και λέει ότι παρακολούθησε 15 λεπτά από την καθεμία από αυτές δύο νύχτες πριν το δείπνο, σε περίπτωση που τις έφερνε, αλλά δεν το έκανε.

Ο Ρέντφορντ είπε ότι το να μην ήξερε πολλά γι ‘αυτήν ήταν κάτι που τον προσέλκυσε πραγματικά κοντά της.

«Ήταν μια θαυμάσια αρχή μιας σχέσης, γιατί ξεκίνησε καθώς δύο ανθρώπινα όντα συναντήθηκαν και βρήκαν μια σύνδεση ως άνθρωποι, αντί να χρωματίζονται από την επιτυχία», είπε ο Ρέντφορντ.

Αυτή και ο Ρέντφορντ είναι παντρεμένοι από το 2009

Ο Redford και η Szaggars παντρεύτηκαν σε μια μικρή, ιδιωτική τελετή στο πολυτελές ξενοδοχείο Louis C. Jacob στη γενέτειρά της στο Αμβούργο της Γερμανίας, τον Ιούλιο του 2009.

Το ζευγάρι έδειξε τη δημιουργικότητά του στο στυλ του γάμου του. Ο Ρέντφορντ φόρεσε ένα λευκό κοστούμι για την περίσταση, ενώ η Szaggars φορούσε ένα φόρεμα σε απόχρωση σαμπάνιας, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Είναι αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος

Το πάθος της Szaggars για τον περιβαλλοντισμό ξεκίνησε όταν ήταν μικρή. Πέρασε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας με την οικογένειά της και μαθαίνοντας για τους αυτόχθονες πολιτισμούς και τα αρχαία εδάφη. “Έμαθα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ένα κοινό. Σεβόντουσαν τη φύση και το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν και γιόρτασαν τη Γη με τις τελετουργικές τους πράξεις”, είπε στο περιοδικό Big Life. «Ήξερα περισσότερο από ότι οι δυτικοί ή οι «εκσυγχρονισμένοι» πολιτισμοί είχαν απομακρυνθεί από το να δίνουν προσοχή σε όλα αυτά». Ο περιβαλλοντισμός είναι επίσης σημαντικός λόγος για τον Ρέντφορντ. Σε μια ταινία του 2020 PEOPLE, ο ηθοποιός μίλησε για το πώς ένα πρώιμο ταξίδι στη Γιούτα με τη μητέρα του πυροδότησε την αγάπη του για τον φυσικό κόσμο και την επιθυμία του να τον προστατεύσει. «Από τότε, έχω περάσει δεκαετίες ενώνοντας επιστήμονες και ακτιβιστές προσπαθώντας να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να υψώσουμε τις κόκκινες σημαίες για την καταστροφική κλιματική αλλαγή για την οποία είμαστε εμείς οι ίδιοι υπεύθυνοι», είπε.

Ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική εταιρία

Το 2015, η Szaggars ίδρυσε το The Way of the Rain, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην «ανάπτυξη, παραγωγή και εκτέλεση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών παραστάσεων — με θέμα και σχεδιασμό για την προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για την υποστήριξη της προστασίας της Γης μας».

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πήρε το όνομά του από ένα έργο τέχνης περφόρμανς με το ίδιο όνομα που έκανε το ντεμπούτο του η Szaggars το 2013.

Είναι θετή μαμά των παιδιών του Ρέντφορντ

Ενώ ο Ρέντφορντ και η Σάγκαρς δεν είχαν παιδιά μαζί, είναι θετή μαμά των παιδιών του Ρέντφορντ από τον προηγούμενο γάμο του. Μαζί, ο Ρέντφορντ και η Βαν Γουάγκενεν απέκτησαν δύο κόρες: τη Shauna Jean, που γεννήθηκε το 1960, και την Amy Hart, που γεννήθηκε το 1970. Είχαν επίσης δύο γιους: τον Scott Anthony, ο οποίος πέθανε από SIDS μόλις δύο μήνες μετά τη γέννησή του το 1959, και τον James, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο του ήπατος τον Οκτώβριο του 2020. Ο Τζέιμς ήταν ακτιβιστής και σκηνοθέτης, όπως και ο πατέρας του. Το 2005, ο James και ο Redford ίδρυσαν το The Redford Center, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην παραγωγή ταινιών με περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Πηγή: people.com

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα