9 γυναίκες καταθέτουν νέες μηνύσεις εναντίον του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση: “Χρησιμοποίησε το κύρος του..με νάρκωσε, άρπαξε τους καρπούς μου και με άγγιζε όσο αυνανιζόταν..”

Εννέα γυναίκες κατέθεσαν μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά του Μπιλ Κόσμπι στη Νεβάδα την Τετάρτη, λίγες εβδομάδες αφότου η πολιτεία ψήφισε νόμο που καταργεί την παραγραφή για αστικές υποθέσεις.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νεβάδα, κατηγορεί τον Κόσμπι ότι χρησιμοποίησε την «τεράστια δύναμη, τη φήμη και το κύρος του» για να απομονώσει και να επιτεθεί σεξουαλικά σε καθεμία από τις εννέα γυναίκες που κατονομάζονται στην αγωγή.

Πρόκειται για τις Janice Dickinson, Lise-Lotte Lublin, Janice Baker Kinney, Lili Bernard, Heidi Thomas, Linda Kirkpatrick, Rebecca Cooper, Pam Joy Abeyta και Angela Leslie.

Ο Κόσμπι έχει κατηγορηθεί δημοσίως για σεξουαλικές κακοποιήσεις από ψηλαφήματα έως βιασμούς από περισσότερες από 60 γυναίκες, πολλές από τις οποίες έχουν ισχυρισμούς δεκαετιών, αλλά χρειάζεται να το αναβιώνουν μέχρι και σήμερα, καθώς οι πολιτείες αλλάζουν τα καταστατικά που ορίζουν το πώς τα δικαστήρια χειρίζονται υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τι λέει ο εκπρόσωπός του

Ο Andrew Wyatt, ο εκπρόσωπός του, κατηγόρησε τις γυναίκες που μήνυσαν τον Cosby ότι υποκινούνταν από τον «εθισμό τους σε τεράστιες ποσότητες προσοχής και απληστίας των μέσων ενημέρωσης».

Ο εκπρόσωπός του Andrew Wyatt

«Από σήμερα και στο εξής, δεν θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε αυτές τις γυναίκες να παρελαύνουν με διάφορους λογαριασμούς… εναντίον του κ. Κόσμπι χωρίς να τους ελέγχουμε στο δικαστήριο της κοινής γνώμης και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου», είπε ο Γουάιατ σε δήλωσή του.

Ο Κόσμπι, 85 ετών, αρνείται σταθερά όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Κόσμπι δεν έχει ποινικές καταδίκες, αλλά κρίθηκε πολιτικά υπεύθυνος πέρυσι για κακοποίηση της Τζούντι Χουθ στο Playboy Mansion στο Λος Άντζελες το 1975, όταν ήταν 16 ετών. Οι δικηγόροι του την αποκάλεσαν ψεύτρα.

Ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Τζο Λομπάρντο, στις 31 Μαΐου υπέγραψε το SB129, το οποίο κατάργησε την αστική παραγραφή σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούσαν ενήλικες. Πριν από αυτό, το κράτος είχε μια διετή αποκοπή για τους ενήλικες για να φέρουν τις υποθέσεις τους στο δικαστήριο.

Τις νάρκωνε και τις εκμεταλλευόταν

Η Λούμπλιν, ντόπιος στη Νεβάδα, είναι μία από τις γυναίκες που κατονομάζονται στην αγωγή. Αυτή και άλλες κατήγοροι του Κόσμπι υποστήριξαν τη νέα νομοθεσία που κατέστησε δυνατή αυτή τη νέα αστική αξίωση.

Η Λούμπλιν έχει κατηγορήσει δημοσίως τον Κόσμπι ότι τη νάρκωσε σε ένα ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας το 1989, υποστηρίζοντας ότι τον συνάντησε στο δωμάτιό του για να μπορέσει να αξιολογήσει την υποκριτική της με έναν αυτοσχεδιασμό. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Κόσμπι της έδωσε δύο ποτά που είπε ότι «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει», αλλά την έκαναν να αισθανθεί αποπροσανατολισμένη και εκείνος την αγκάλιασε λίγο αργότερα.

Ο Κόσμπι άρπαξε τους καρπούς της και τους κράτησε ανάμεσα στα πόδια του, αγγίζοντας τα μαλλιά της καθώς αυνανιζόταν, είπε στην αγωγή. Η Λούμπλιν ισχυρίστηκε ακόμη ότι την έσυραν σε μια κρεβατοκάμαρα και της επιτέθηκαν.

Η Baker-Kinney προσκλήθηκε σε ένα πάρτι στο σπίτι του Cosby στο Reno της Νεβάδα, το 1982, ανέφερε η αγωγή, αλλά όταν έφτασε, ο Cosby ήταν μόνος στο σπίτι. Σύμφωνα με την ίδια, ο Κόσμπι της πρόσφερε αυτά που πίστευε ότι ήταν βαρβιτουρικά και έχασε τις αισθήσεις της. Ξύπνησε για λίγο με το παντελόνι της και το χέρι του Κόσμπι στην ανοιχτή της μπλούζα προτού τη μεταφέρει σε ένα υπνοδωμάτιο, ανέφερε στην αγωγή.

Όταν η Baker-Kinney ανέκτησε τις αισθήσεις της, ήταν γυμνή στο κρεβάτι με τον Cosby και εκείνος την ψηλαφούσε, σύμφωνα με τη μήνυση.

Η Μπέικερ-Κίνεϊ κατέθεσε εναντίον του Κόσμπι το 2018 στην ποινική υπόθεση στην Πενσυλβάνια, στην οποία αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρία κακουργήματα για βαριά άσεμνη επίθεση. Ο Κόσμπι καταδικάστηκε αρχικά στη δίκη του 2018 για ναρκωτικά και επίθεση στην Αντρέα Κόνσταντ το 2004, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια ακύρωσε την καταδίκη του το 2021.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι του αρνήθηκαν την προστασία έναντι της αυτοενοχοποίησης. Η Τόμας κατέθεσε επίσης στην υπόθεση Constand, λέγοντας ότι την μετέφερε στο σπίτι του στο Ρίνο με το πρόσχημα ότι βοηθά στην καριέρα της. Η αγωγή λέει ότι ταξίδεψε από το Ντένβερ το 1984 με την εντύπωση ότι ο Κόσμπι επρόκειτο να της προσφέρει μια συνεδρία καθοδήγησης. Αφού δυσκολεύτηκε να ερμηνεύσει μια σκηνή που απεικόνιζε έναν μεθυσμένο χαρακτήρα, ο Κόσμπι πρόσφερε στην Τόμας ένα αλκοολούχο ποτό για να τη βοηθήσει, ανέφερε η αγωγή. Ήπιε το ποτό, έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε όταν ο Κόσμπι της επιτέθηκε, σύμφωνα με τη μήνυση.

πηγή: nbcnews.com

Σχετικά άρθρα