H πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix “Emily in Paris”: Η ανορεξία, η χρήση καθαρκτικών και η επανεκίνηση με υγιεινή διατροφή χωρίς κόκκινο κρέας

“Συνήθιζα να έβλεπα την υγεία μου, όπως έμοιαζε η εικόνα αυτού που πίστευα ότι ήταν τέλειο – ο τέλειος ορισμός των μυών, κ.λπ. Αλλά τώρα για μένα το να είμαι υγιής είναι το πόσο δυνατή νιώθω. Είναι μια όμορφη αλλαγή, γιατί αν είσαι δυνατός και σίγουρος, δεν έχει σημασία τι δείχνουν οι μύες σου. Σήμερα λατρεύω το πώς μοιάζω. Το σώμα μου έχει το σχήμα που έχει γιατί κρατάει την καρδιά μου.”

Έχετε δει ποτέ μια γυναίκα σε μια ταινία να ανανεώνει την ομορφιά της και να αποκτά και μια νέα γκαρνταρόμπα και να αποκτά αμέσως αυτοπεποίθηση;

Απλά ρωτήστε τη Λίλι Κόλινς. Για να γιορτάσει το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο του Shape, πήγε για δείπνο με δύο φίλους του δημοτικού σχολείου μετά το γύρισμα και θυμήθηκε πόσο άβολα ένιωθαν όλοι με το σώμα τους ως έφηβοι. «Φορούσαμε αγορίστικα παντελόνια πάνω από τα μαγιό μας!» λέει. Η ειρωνεία ότι η Κόλινς, 28 ετών, είχε αταλάντευτη αυτοπεποίθηση και άνεση στο σετ όλη την ημέρα με το ένα αποκαλυπτικό μαγιό μετά το άλλο δεν χάθηκε από πάνω της.

Βλέπετε, για την Κόλινς, ο αγώνας για να γίνει υγιής ήταν και εξακολουθεί να είναι πραγματικός. Και είναι αναζωογονητικά ειλικρινής σχετικά με αυτό. Αν και είναι σε φόρμα και ακτινοβολεί τώρα, για περισσότερο από μισή δεκαετία υπέφερε σιωπηλά από μια διατροφική διαταραχή που την έκανε να περιορίζει την πρόσληψη τροφής, να τρέφεται και να καθαρίζει, να κάνει κατάχρηση καθαρτικών και χαπιών αδυνατίσματος και ίσως το πιο σημαντικό, να τα κρύβει όλα. Και από τους φίλους και από την οικογένεια. Αλλά μετά από χρόνια καταστροφικής συμπεριφοράς, η Κόλινς, η οποία είναι εξαιρετικά δεμένη με τη μαμά της, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να λογοδοτήσει. Έτσι βγήκε και μίλησε για τη διαταραχή της.

“Η άποψή μου για την άποψη των άλλων για εμένα βασίστηκε στο ότι αυτή η διαταραχή είναι μυστική. Αλλά όσο πιο ανοιχτή γινόμουν γι ‘αυτό, τόσο περισσότερο μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου”, λέει.

Λέγοντας την αλήθεια της στον στενό της κύκλο, τελικά άφησε την Κόλινς ελεύθερη να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο – και λόγω του δημοσιογραφικού της υπόβαθρου, είχε την ευκαιρία να το κάνει. Στα 15 της, έγινε ανταποκρίτρια του Elle Girl U.K. (πέρασε πολλά από τα παιδικά της χρόνια στην Αγγλία) και το 2008 έκανε αναφορά στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το Nickelodeon. Αργότερα ήταν συντάκτρια για το CosmoGirl και το περιοδικό Los Angeles Times. Το βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, Unfiltered, περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία της με την ασθένειά της και κατέληξε να είναι «ακόμα πιο ειλικρινής από ό,τι είχα σκοπό», λέει. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα αποκάλυπτα τόσα πολλά». Αλλά ήταν έτοιμη να μιλήσει. Και αυτό είναι καλό, γιατί έχει πολλά να πει. Στην συνέχεια περιγράφει αναλυτικά την ανάρρωσή της.

Επανεκκίνηση εικόνας σώματος

“Συνήθιζα να έβλεπα την υγεία μου, όπως έμοιαζε η εικόνα αυτού που πίστευα ότι ήταν τέλειο – ο τέλειος ορισμός των μυών, κ.λπ. Αλλά τώρα υγεία για μένα είναι το πόσο δυνατή νιώθω. Είναι μια όμορφη αλλαγή, γιατί αν είσαι δυνατός και σίγουρος, δεν έχει σημασία τι δείχνουν οι μύες. Σήμερα λατρεύω το πώς φαίνομαι. Το σώμα μου έχει το σχήμα που έχει γιατί κρατάει την καρδιά μου.”

Υπάρχει ένα «τέτοιο πράγμα» όπως το κάρμα καριέρας

“Τον Οκτώβριο του 2015, όταν έκανα τη συμφωνία για το βιβλίο, δεν γύριζα τίποτα. Μετά πλημμύρισα από δουλειά [συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου σε μια τηλεοπτική εκπομπή της Amazon που ονομάζεται The Last Tycoon, η οποία ξεκινάει τη ροή αυτό το καλοκαίρι, και η ταινία Okja με τον Jake Gyllenhaal, που άνοιξε τον Ιούνιο]. Οι άνθρωποι μου είπαν να βάλω το βιβλίο σε αναμονή, αλλά ήξερα ότι θα άξιζε τον κόπο να συνεχίσω. σε ένα κέντρο απεξάρτησης για τη διατροφική της διαταραχή]. Αν και ήμουν σε ανάκαμψη για αρκετά χρόνια πριν από την ταινία, η προετοιμασία για την ταινία μου επέτρεψε να συγκεντρώσω στοιχεία για τις διατροφικές διαταραχές από επαγγελματίες. Ήταν μια νέα μορφή αποκατάστασης για μένα.

Φοβόμουν ότι το να κάνω την ταινία θα με πήγαινε πίσω, αλλά έπρεπε να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι με προσέλαβαν για να πω μια ιστορία, όχι για να είμαι ένα συγκεκριμένο βάρος. Τελικά, ήταν ένα δώρο που μπόρεσα να επιστρέψω σε παπούτσια που είχα φορέσει κάποτε αλλά από ένα πιο ώριμο μέρος».

Φροντίδα και Φύση

“Είμαι καθαρός τρώγων. Λατρεύω το κοτόπουλο, το ψάρι και τα λαχανικά και τα δημητριακά όπως η κινόα, αλλά δεν τρώω κόκκινο κρέας. Αποφεύγω τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Είμαι πολύ από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι, η αγγλική ύπαιθρος, ήταν τρόπος ζωής, όχι τάση. Επίσης, περιποιούμαι τον εαυτό μου, χαρίζοντάς του περιστασιακά ένα επιδόρπιο όταν είμαι έξω με φίλους. Αλλά καθημερινά, θέλω να δίνω στο σώμα μου αυτό που χρειάζεται για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Όταν ξεφεύγω, είναι συνήθως με πράγματα που έχω ψήσει, γιατί με ικανοποιούν σωματικά και συναισθηματικά. Δεν ζω χωρίς γλουτένη ούτε είμαι vegan, αλλά μου αρέσει να ψήνω πράγματα λόγω της αίσθησης του επιτεύγματος που έχω δημιουργώντας κάτι, ιδίως αν αυτό είναι νόστιμο και υγιεινό. Φτιάχνω τα πάντα, από ντόνατς μέχρι τούρτες γενεθλίων και ψωμί με μπανάνα-καρυδόψωμο. Υπήρχε μια εποχή που δεν άφηνα τον εαυτό μου να δοκιμάσει τέτοια φαγητά, πόσο μάλλον να τα φτιάχνω. Ψήνω από καρδιάς. Βάζω αγάπη εκεί έξω, και πηγαίνει αμέσως πίσω».

Η άσκηση είναι το παν

“Είμαι Ιχθύς, οπότε μου αρέσει το κολύμπι όποτε μπορώ. Ήμουν στην ομάδα στίβου στο γυμνάσιο και το μισούσα, αλλά τώρα μου αρέσει να τρέχω μόνη μου και να ακούω τη μουσική μου. Αλλά αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι το Body by Simone. Είναι μια μέθοδος που ενσωματώνει ενδυνάμωση και τόνωση. Εκπαιδεύτηκα ιδιωτικά με έναν προπονητή εκεί, και κάνουμε ισομετρικές κινήσεις και κινήσεις μπαλέτου. Δεν είναι CrossFit, αλλά με κρατάει σε εγρήγορση. Για να είμαι ειλικρινής, προσπαθώ να είμαι ενεργή με κάποιο τρόπο κάθε μέρα: Είναι η ώρα μου να εξαφανιστώ και να είμαι στον δικό μου κόσμο. Μπορώ επίσης να ξεπεράσω αυτό που νόμιζα ότι ήμουν ικανή να κάνω. Φυσικά, αν ταξιδεύω ή είμαι κουρασμένη, ξεκουράζω το σώμα μου. Παλιότερα ένιωθα ενοχές αν παρέλειπα μια προπόνηση, αλλά τώρα σημαίνει απλώς ότι η ζωή μου προσφέρει πράγματα που θέλω να κάνω. Αυτά τα ελλειπτικά θα είναι πάντα εκεί, αλλά οι εμπειρίες όχι.”

Ομορφιά: Tα απαραίτητα βήματα που ακολουθεί καθημερινά

“Έχω πραγματικά πολύ χαμηλή συντήρηση. Παραμένω ενυδατωμένη και πάντα αφαιρώ το μακιγιάζ μου στο τέλος της ημέρας και βάζω αντηλιακό στην αρχή. Έχω πάντα βάλσαμο για τα χείλη. Και όταν κάνω μια μεγάλη πτήση , βγάζω το μακιγιάζ μου και αφήνω μια ενυδατική κρέμα να στο δέρμα μου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του δέρματος, αλλά προσπαθώ να μην το παρακάνω».

Είμαι ανοιχτό βιβλίο

«Θεωρούσα ότι το να μιλήσω για τις μάχες μου με μια διατροφική διαταραχή θα επισκίαζε τα επιτεύγματά μου ως ηθοποιός, αλλά ήξερα επίσης ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω για να προχωρήσω ως άνθρωπος και ως ηθοποιός. Έπρεπε να το αφήσω. Πάντα προσπαθούσα να ξεκινήσω συζητήσεις για θέματα ταμπού με νεαρές γυναίκες. Έχοντας υποφέρει από μια διατροφική διαταραχή δεν με καθορίζει• δεν ντρέπομαι για το παρελθόν μου».

Πηγή: shape.com

Σχετικά άρθρα