15 νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ:«Κατέβασε το παντελόνι του και μου έδειξε το πέος του, έφυγα, αλλά με πρόλαβε και με στρίμωξε στον τοίχο»

Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, οι αποκαλύψεις περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών από τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Μετά τις σοκαριστικές μαρτυρίες 13 γυναικών, που έφερε στο φως τον περασμένο Απρίλιο έρευνα της Mediapart στον απόηχο της καταγγελίας της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι ο Ντεπαρντιέ την είχε βιάσει στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018 – κάτι που ο ίδιος αρνείται – τη σκυτάλη των αποκαλύψεων για τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό πήρε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter δημοσιεύοντας σήμερα τη μαρτυρία μιας νεαρής γυναίκας, σύμφωνα με τη οποία ο Ντεπαρντιέ της έδειξε το μόριό του πριν «τη στριμώξει στον τοίχο».

Ο ρόλος της Léa, τρίτης βοηθού σκηνοθέτη, στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής ταινίας, ήταν να «διαχειρίζεται» τους ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένου του. Η γυναίκα ήταν 27 ετών το 2015, όταν φέρονται να συνέβησαν αυτά που καταγγέλλει.

«Μου έδειξε το μόριό του και με στρίμωξε στον τοίχο»

Όπως είπε, υπέφερε καθημερινά από τα «βαριά και χυδαία» σχόλια και τις ανάρμοστες χειρονομίες του Ντεπαρντιέ, που ξεκίνησε με νύξεις, για να προχωρήσει σε προτάσεις για σεξουαλική επαφή «ακόμη και επί πληρωμή», απλώνοντας τα χέρια του «στους γλουτούς και στον καβάλο».
Όλα αυτά μέχρι τη μέρα που ο προϊστάμενός της της ζήτησε να μείνει μόνη σε ένα δωμάτιο με τον ηθοποιό για να τον κρατήσει μακριά από τα σκηνικά μιας . «Κατέβασε το παντελόνι του και μου έδειξε το πέος του […] Έφυγα από το δωμάτιο όπως μπορούσα, αλλά με πρόλαβε στο διάδρομο και με στρίμωξε στον τοίχο», είπε η Λεά.

Εκείνη την εποχή, η νεαρή γυναίκα εκμυστηρεύτηκε ελάχιστα στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και βεβαιώνει ότι πολλά απ’ αυτά που καταγγέλλει, συνέβαιναν μπροστά στο υπόλοιπο τεχνικό τιμ, αλλά ουδείς παρενέβη.

15 γυναίκες κατηγορούν τον Ντεπαρντιέ

Η Léa είναι η δέκατη πέμπτη γυναίκα, που κατηγορεί τον Gérard Depardieu για σεξουαλική επίθεση. «Μετά τις άλλες μαρτυρίες που άκουσα πρόσφατα εις βάρος του, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε κι εγώ να μοιραστώ τις δικές μου», λέει η Léa, «για να μην πάθουν τα ίδια και άλλες βοηθοί».
Ωστόσο, η υποβολή καταγγελίας εις βάρος του Ντεπαρντιέ είναι προς το παρόν «αδιανόητη» για εκείνη, αφού όπως λέει, θεωρεί αδύνατο να «αγγίξει» κανείς τον 74χρονο διάσημο ηθοποιό. Το ίδιο απρόθυμες εμφανίστηκαν και οι άλλες δεκατρείς γυναίκες που μίλησαν στη Mediapart. Τρεις εξ’ αυτών δέχθηκαν να χρησιμοποιηθούν οι μαρτυρίες τους από τη γαλλική δικαιοσύνη, αλλά καμία δεν υπέβαλε καταγγελία, όπως σημείωσαν τον Απρίλιο γαλλικά διαδικτυακά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Ντεπαρντιέ αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι του δεν απάντησαν αναφορικά με το ρεπορτάζ του France Inter για τον πελάτη τους.

Σχετικά άρθρα