Τι ποσά θα λάβουν οι πυρόπληκτοι- Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Μέσα στο επόμενο Δεκαπενθήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης της Πολιτείας για τους πυρόπληκτους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες όπως για καταστροφές σε κύρια κατοικία, θα κυμαίνονται στα 600 €/ νοικοκυριό, ενώ για άτομα που υπέστησαν αναπηρία, η οικονομική αποζημίωση θα είναι 4.500€.

Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για την οικοσκευή ανέρχονται σε έως και 6.000€/ νοικοκυριό για κύρια κατοικία, ενώ για δευτερεύουσα κατοικία φτάνουν στο μισό, έως 3.000 €/νοικοκυριό.

Σημειώνεται πως η πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για κτίρια τα οποία έχουν κριθεί «κόκκινα» (επικίνδυνα για χρήση) ανέρχεται στα 10.000€, ενώ για όσα έχουν κριθεί «κίτρινα» (προσωρινά ακατάλληλα για χρήση), στα 5.000€.

Η αποζημίωση για τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω καταστροφής των επιχειρήσεων, κυμαίνεται στα 534 €/ μήνα.

Πηγή: newsbomb

Σχετικά άρθρα