Σκηνές φρίκης στον σταθμό “Μοναστηράκι” του ΗΣΑΠ – Πόλεμος μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, ενώ τα βαγόνια ήταν γεμάτα από κόσμο – Έριχναν εύφλεκτο υγρό και φώναζαν “Κάψ’ τους, κάψ’ τους!” (Δείτε τα βίντεο)

Πρωτοφανείς σκηνές φρίκης και αγριότητας έζησαν επιβάτες που επέβαιναν σε συρμό του ΗΣΑΠ καθώς, όταν το τρένο σταμάτησε στον σταθμό “Μοναστηράκι” βρέθηκαν στη μέση σκληρών επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών.

@lumi.1973

♬ πρωτότυπος ήχος – Luminita Dumitru

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ομάδες των ακροδεξιών και των αντιεξουσιαστών έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Χωρίς να υπολογίσουν τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στα βαγόνια, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές χτυπιόντουσαν με μανία ενώ δε δίστασαν να πετάξουν εύφλεκτο υλικό που κρατούσαν σε ένα μπιτόνι προκειμένου να κάψουν τα βαγόνια του συρμού. Μάλιστα σε βίντεο ακούγεται ένας εκ των ταραξιών να κραυγάζει “κάψ’ τους, κάψ’ τους!”

Στην λυσσασμένη επίθεσή τους δε λογάριασαν ούτε τις φθορές που προκαλούσαν στα βαγόνια ούτε το γεγονός ότι απειλήθηκαν ζωές αθώων ανθρώπων που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, απλώς επειδή ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει από τις 31 Οκτωβρίου συνολικά 60 άτομα, εκ των οποίων τα 14 συνελήφθησαν (10 αναρχικοί και 4 ακροδεξιοί) και παραπέμπονται για σωρεία αδικημάτων ενώ άλλοι 21 απελάθηκαν, καθώς πρόκειται για ακροδεξιούς Ιταλούς που είχαν ταξιδέψει για να πάρουν μέρος στα επεισόδια.

Σχετικά άρθρα