Ξεσπά η Ελένη Φουρέιρα για τον ρατσισμό που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια της καριέρας της: «Είχα πάει σε δισκογραφική εταιρεία και μου είπαν “Έλα τώρα, το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα”»

Η δημοφιλής τραγουδίστρια άνοιξε την καρδιά της στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη και τη Νατάσσα Μποφίλιου σε podcast του Fipster Youtube και εκμυστηρεύτηκε ότι τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήταν πολύ δύσκολα γιατί βίωσε φαινόμενα ρατσισμού για την καταγωγή της, γεγονός που τελικά την οδήγησε στο να αποκρύψει ότι ήταν από την Αλβανία.

«Όταν ήμουν 19-20 χρόνων και ήρθα στην Ελλάδα και μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, έμαθα ότι ήταν κακό να είσαι από την Αλβανία, κάπως σε βρίζουν, χωρίς όμως να αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται αυτό. Μεγαλώνοντας, αυτό έγινε ένα αγκάθι στην ψυχούλα μου, το οποίο κάθε φορά που περνούσα από μια παρέα και τους έλεγα ότι είμαι από την Αλβανία, τους κοιτούσα να δω πώς θα αντιδράσουν. Θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό για να μην έχω αγκάθι και να πω “Παιδιά, είμαι από την Αλβανία”. Δεν είναι σούπερ;»

Δεν ντρεπόμουν να πω αυτό που είμαι αλλά φοβόμουν την αντίδραση του κόσμου

Στη συνέχεια της αποκάλυψης των προβλημάτων που αντιμετώπιζε λόγω της καταγωγής της η τραγουδίστρια είπε: «Δυστυχώς, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε μια τέτοια εποχή. Δεν θα άλλαζε αυτό. Θα έπρεπε να ήταν αλλιώς το 2005, αλλά δεν ήταν. Μιλάω για την Ελένη που τότε ξεκινούσε την καριέρα της, τι άγχος είχε. Αυτό που έχω βιώσει με έκανε αυτό που είμαι πια. Θα γυρίσει να μου πει κάποιος: “Εσύ που ντρεπόσουν…”, όχι, δεν ντρεπόμουν εγώ.

Μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν ντρέπεται ένα παιδί από το χωριό να πει ότι είναι γκέι, δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι, φοβάται την αντίδραση και την κατακραυγή του κόσμου. Μακάρι να άλλαζε, εγώ μέσα μου είμαι πολύ καλά. Θα μάθω στο παιδί μου ό,τι θέλει να κάνει και να είναι περήφανος γι’ αυτό. Το έχω βιώσει και είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Η μικρή Ελένη δεν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι άλλο, δεν είχε τα κότσια τότε να το πει», παραδέχτηκε η Φουρέιρα.

Η δισκογραφική εταιρεία που της έκλεισε την πόρτα

Όσο για την δισκογραφική εταιρεία η οποία της αρνήθηκε συνεργασία επειδή ήταν από την Αλβανία, είπε: «Δεν είχα το θάρρος, δεν πίστεψα σε εμένα. Ρε αγάπη μου, είχα πάει σε δισκογραφική και όταν έκλεισα την πόρτα μού είπαν μετά: “Έλα τώρα, το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα”», είπε.

Κλείνοντας, η Φουρέιρα παραδέχτηκε ότι σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική και αυτά τα εμπόδια δεν υπάρχουν πλέον. «Έχουν αλλάξει τώρα τα πράγματα, χαίρομαι πάρα πολύ», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα