Η Charlize Theron μίλησε για το τραύμα που της άφησε η εικόνα της μητέρας της να σκοτώνει τον πατέρα της – «Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, κάτι που είναι απλώς ένα θαύμα!»

Η Charlize Theron μίλησε με ειλικρίνεια για το «τραύμα» που της άφησε η εικόνα της μητέρας της να πυροβολεί τον πατέρα της, ενώ η γυναίκα βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Town & Country, η δημοφιλής ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της και ανέτρεξε στην τραυματική ανάμνηση που είχε από τον θάνατο του πατέρα της, ενώ μιλούσε για τους λόγους που την οδήγησαν να γίνει υπέρμαχος κατά της βίας των γυναικών.

«Θα έλεγα το εξής: Είναι ένας απλός συσχετισμός», είπε για την εμπειρία που έζησε. «Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από το να έχεις μόνο μια νύχτα τραύματος στη ζωή σου».

Και συνέχισε: «Με ή χωρίς αυτό, η έμφυλη βία είναι εμφανίζεται καθημερινά στη Νότια Αφρική και παγκοσμίως. Είναι δύσκολο να μην έχεις επίγνωση αυτής της κατάστασης, απλώς και μόνο με το να είσαι γυναίκα».

Το περιστατικό συνέβη το 1991, όταν ο πατέρας της βραβευμένης ηθοποιού, Τσαρλς, απείλησε την ίδια και τη μαμά της. Τον Δεκέμβριο του 2019, η ηθοποιός – που ήταν 15 ετών τότε – θυμήθηκε ότι: «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορούσε να περπατήσει όταν μπήκε στο σπίτι με όπλο».

«Η μαμά μου και εγώ ήμασταν στην κρεβατοκάμαρά μου ακουμπισμένες στην πόρτα γιατί προσπαθούσε να περάσει μέσα», εξήγησε. «Έτσι και οι δύο μας ακουμπούσαμε στην πόρτα από μέσα για να μην μπορεί να περάσει. Έκανε ένα βήμα πίσω και απλά πυροβόλησε την πόρτα τρεις φορές».

«Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, κάτι που είναι απλώς ένα θαύμα», πρόσθεσε, περιγράφοντας τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνθρωπο» που ήταν αλκοολικός όλη της τη ζωή.

«Τον ήξερα μόνο με έναν τρόπο, και αυτός ήταν ως αλκοολικό», αποκάλυψε στο ρεπορτάζ. «Ήταν μια αρκετά απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας ήταν κάπως κολλημένη πάνω σε αυτό».

«Και το καθημερινό απρόβλεπτο του να ζεις με έναν εθισμένο είναι κάτι που μπαίνει βαθιά μέσα στο σώμα σου για την υπόλοιπη ζωή σου, κάτι περισσότερο από αυτό που συνέβη ένα βράδυ», είπε.

Η υποκριτική άλλαξε τη ζωή της Theron για πάντα και μέσω του ιδρύματός της, του Charlize Theron Africa Outreach Project, ξεκίνησε την πρωτοβουλία #TogetherForHer το 2020 για να υποστηρίξει τα θύματα και τους επιζώντες της βίας παγκοσμίως.

Η Theron, η οποία είναι επίσης Πρέσβειρα του ΟΗΕ για την ειρήνη, πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ζητήματα που εστιάζονται στις γυναίκες, ειδικά υπό το φως των ανησυχητικών στατιστικών για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, μετά την πανδημία.

Σχετικά άρθρα