Η Μόνικα Μπελούτσι στην Ελλάδα για το βραβείο “Χρυσός Αλέξανδρος” – Έκανε βόλτες στη Θεσσαλονίκη, έφαγε φρέσκα ελληνικά θαλασσινά και φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές της

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Μόνικα Μπελούτσι επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη για να παρευρεθεί στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κατά την επίσκεψή της οι Έλληνες θαυμαστές της μαγεύτηκαν εντελώς. Η ηθοποιός έκανε βόλτα στην πόλη, θαυμάζοντας την ομορφιά της πόλης και εκφράζοντας την αγάπη της για την Ελλάδα.

Η Ιταλίδα ηθοποιός έφτασε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για να επισκεφθεί την πόλη και τις προβολές δύο ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε, η Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις και η Μαλένα.

Η Μπελούτσι απολαμβάνει τη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, η Μπελούτσι δείπνησε σε ένα διάσημο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, όπου μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και διάφορους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ κινηματογράφου απόλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα που περιλάμβανε φρέσκα ελληνικά θαλασσινά και τοπικό κρασί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας έπλεξε το εγκώμιο για τη συμπαθητική φύση της Μπελούτσι, τονίζοντας την κοινωνική και ευχάριστη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους. Πρόσθεσε επίσης ότι η Μπελούτσι ενθουσιάστηκε με τη Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε να έρθει σύντομα ξανά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Μπελούτσι διέμενε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, απολαμβάνοντας τη γραφική θέα στη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου από το δωμάτιό της στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Το πρωϊνό της, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περιλάμβανε ζεστά φρέσκα κρουασάν, μέλι και ένα κέικ. Η σταρ χαιρέτησε θερμά τους θαυμαστές της που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο και έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους.

Η Μπελούτσι συμμετείχε επίσης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λιμενική Αποθήκη της Θεσσαλονίκης, όπου προκάλεσε πανικό από τους συγκεντρωμένους θαυμαστές της. Λίγο πριν την έναρξη, η Μπελούτσι έβγαλε τα μαύρα γυαλιά ηλίου της που την προστάτευαν από τον ηλιόλουστο καιρό στη Θεσσαλονίκη και έδωσε ένα φιλί στις κάμερες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η ηθοποιός εξέφρασε τη μεγάλη της τιμή και την ευγνωμοσύνη που νιώθει γιατί ενσάρκωσε μια τεράστια προσωπικότητα, τη Μαρία Κάλλα. Τόνισε τη σημασία της δημόσιας αποδοχής για τον ρόλο της, αφού η Κάλλας ήταν Ελληνίδα. Η Μπελούτσι σημείωσε επίσης ότι και οι δύο ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ αφηγούνται την ιστορία των γυναικών που προσπαθούν να επιβιώσουν στον κόσμο των ανδρών.

Εμφάνιση στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το βράδυ της Τετάρτης, η Μπελούτσι έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φτάνοντας για να παρακολουθήσει την προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» των σκηνοθετών Τομ Γουλφ και Γιάννη Δημολίτσα.

Κοντά στην είσοδο του κινηματογράφου Ολύμπιον, η σταρ υποδέχτηκε πλήθος θαυμαστών που φώναζαν το όνομά της και κρατούσαν πανό και φωτογραφίες της αγαπημένης ηθοποιού.

Η Μπελούτσι εμφανίστηκε με ένα κομψό κοστούμι σε total black στυλ, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη θερμή υποδοχή στους κατοίκους της πόλης. Χαμογέλασε, μοίρασε φιλιά και υπέγραψε μερικά αυτόγραφα. «Έχω την Ελλάδα βαθιά στην καρδιά μου», παραδέχτηκε η ηθοποιός στο κοινό.

Την Πέμπτη, η Μπελούτσι παρευρέθηκε στην προβολή της ταινίας «Μαλένα» του Τζουζέπε Τορνατόρε, χάρη στην οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ενώ έλαβε και το βραβείο του “Χρυσού Αλέξανδρου” για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα