Άκρως αποκαλυπτική η συνέντευξη της Μπριζίτ Μακρόν – Τι είπε για τη σχέση της με τον Γάλλο Πρόεδρο και τους φόβους της ότι «θα ερωτευόταν κάποια κοπέλα στην ηλικία του όταν ήταν στο Παρίσι»

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πώς ανέβαλε τον γάμο της με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για να μην «καταστραφεί» η ζωή των παιδιών της.

Σε μια σπάνια προσωπική συνέντευξη, η 70χρονη Μπριζίτ είπε στο περιοδικό Paris Match ότι καθυστέρησε να παντρευτεί τον 45χρονο σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν, για δέκα χρόνια για χάρη των τριών παιδιών της, που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον νεαρό σύντροφό της.

Ο Μακρόν ήταν 15 ετών όταν ερωτεύτηκε την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του, παντρεμένη τότε Μπριζίτ Οζιέρ. Ήταν η δασκάλα του θεάτρου στο καθολικό σχολείο Πρόβιντενς στην Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, ενώ μάλιστα η κόρη της, Λόρενς, ήταν συμμαθήτρια του Μακρόν.

Το ειδύλλιό τους άνθισε και προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο στην συντηρητική επαρχία. Θέλοντας να βάλουν τέλος στο παράνομο ειδύλλιο, οι γονείς του Μακρόν τον έστειλαν κατευθείαν στο Παρίσι προκειμένου να φοιτήσει σε άλλο σχολείο, μακριά από την Μπριζίτ, αλλά η επιθυμία του να είναι με τη δασκάλα του και ο δικός της έρωτας για τον μαθητή της κατάφεραν να νικήσουν τις αντιδράσεις.

Όταν ο Μακρόν έφυγε για το Παρίσι η Μπριζίτ είχε καταρρακωθεί και πίστεψε ότι εκεί “θα ερωτευόταν κάποιο κορίτσι της ηλικίας του”, αλλά αυτό δεν συνέβη, αφού ο έρωτας του νεαρού Μακρόν ήταν πιο δυνατός από τους πειρασμούς του Παρισιού.

Ο 15χρονος Μακρόν ερωτεύτηκε την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη και παντρεμένη Brigitte Auzière

Η Μπριζίτ δεν δίστασε να εγκαταλείψει τη δουλειά της προκειμένου να είναι με τον άντρα της ζωή της, αλλά,, όπως παραδέχτηκε, τα «μόνα πραγματικά εμπόδια» ήταν τα παιδιά της, καθώς δεν ήθελε να «καταστρέψει τη ζωή τους» ενώ συμπλήρωσε ότι «Αυτό κράτησε δέκα χρόνια, ο χρόνος να τους βάλω στο σωστό δρόμο. Μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγαν. Αλλά δεν ήθελα να χάσω τη ζωή μου», είπε.

Ο γιος της είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Μακρόν και οι κόρες της, τώρα 46 και 39 ετών, έχουν παρόμοια ηλικία με τον δεύτερο σύζυγό της. 

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν ξέρει τι θα έλεγαν οι γονείς της για τον γάμο της με τον πρώην μαθητή της, αλλά σημείωσε ότι τα αδέρφια της μερικές φορές αστειεύονταν για τα κουτσομπολιά γύρω από τη σχέση της με τον Μακρόν.

Ο γάμος της με τον 20χρονο Μακρόν που ήταν “δημόσιος υπάλληλος”

Τελικά η Μπριζίτ παντρεύτηκε τον Μακρόν -έναν δημόσιο υπάλληλο γύρω στα είκοσι τότε- το 2007, αφού χώρισε από τον εν διαστάσει σύζυγό της André-Louis Auzière τον προηγούμενο χρόνο. 

Η Πρώτη Κυρία έδωσε κάποιες πληροφορίες για την έγγαμη ζωή των Μακρόν, για την οποία συνήθως αποφεύγει να κάνει αποκαλύψεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που συνάντησε το ζευγάρι στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους.

Το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή μαζί στο παλάτι των Ηλυσίων, με τον πρόεδρο να αρχίζει τη μέρα του από νωρίς το πρωί, έχοντας φάει το πρωινό που του ετοιμάζει η αγαπημένη του Μπριζίτ ενώ επιστρέφει στο σπίτι γύρω στις 10 με 11 το βράδυ, για να φάει το δείπνο που έχει μαγειρέψει η Μπριζίτ και να περάσει χρόνο με τη γυναίκα του.

Ενώ ο σύζυγός της αφιερώνει τη μέρα του επικεντρωμένος σε πολιτικά θέματα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας διδάσκει εκπαίδευση ενηλίκων για φιλανθρωπικό σκοπό ενώ επικεντρώνεται και σε άλλες αγαθοεργίες.

Παρά το γεγονός ότι είναι ήδη παντρεμένη για 16 χρόνια, η Μπριζίτ είπε ότι ο σύζυγός της καταφέρνει ακόμα να την εκπλήσσει με την εντυπωσιακή μνήμη και την εξυπνάδα του.

«Είχα πολλούς λαμπρούς μαθητές και κανένας δεν είχε τις ικανότητές του. Πάντα τον θαύμαζα», εξήγησε.

Η κριτική για τη σχέση τους, η λαμπερή δημόσια ζωή και τα σχέδια για το μέλλον

Είναι συνηθισμένη στην κριτική, ήταν κάτι που είχε να αντιμετωπίσει από τα πρώτα χρόνια της σχέση της με τον Μακρόν αλλά καθώς ήρθε το δημόσιο αξίωμα του συζύγου της δέχεται βροχή από σχόλια για την ηλικία της, τα ρούχα της, ακόμη και το μέγεθος που έχει το πηγούνι της. 

Στη θέση της συναντά πολλούς ξένους ηγέτες και στην πρόσφατη συνέντευξή της επαίνεσε τον βασιλιά και τη βασίλισσα, που επισκέφτηκαν το Παρίσι τον Σεπτέμβριο.

Η Μπριζίτ παραδέχεται ότι στην αρχή ανησυχούσε για τη συνάντηση με τον βασιλιά, αλλά αυτές οι ανησυχίες καταπνίγηκαν όταν η Καμίλα τη χαιρέτησε με ένα φιλί στο μάγουλο, «σπάζοντας τον πάγο». Επαίνεσε επίσης το χιούμορ του Καρόλου, ο οποίος ήταν σε πολύ εύθυμη διάθεση κατά το ταξίδι του στη Γαλλία.

«Όταν ήρθε το βασιλικό ζεύγος, ανησύχησα. Αλλά αμέσως από την άφιξή τους στην Αψίδα του Θριάμβου, όταν η Καμίλα βγήκε από το αυτοκίνητο και με φίλησε, έδωσαν τον τόνο», είπε. «[Ο Κάρολος] είναι πολύ εκλεπτυσμένος, πολύ καλλιεργημένος και πολύ αστείος. Αυτό που τα συνοψίζει όλα είναι η λιχουδιά τους».  

Είπε πώς ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα συναντήθηκαν μαζί της και τον Μακρόν για ένα ιδιωτικό απεριτίφ στο παλάτι των Ηλυσίων.  «Ήμασταν μόνο οι τέσσερις. Μια υπέροχη στιγμή. Εκεί ήταν – ο Κάρολος και η Καμίλα. Την επόμενη μέρα έφυγαν για το Μπορντό.»

Η Μπριζίτ ζει μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο μια ήρεμη ζωή, υποστηρίζει τον ρόλο του συζύγου της και είναι υποστηρικτική αναφορικά με την έντονη πολιτική δράση και τα δύσκολα ωράρια τα οποία έχει. Η ίδια μοιράζεται το χρόνο της ανάμεσα στη διδασκαλία, που αγαπά τόσο πολύ, και τις φιλανθρωπίες. Βασικό μέλημα του ζευγαριού είναι να απολαμβάνει τις περιορισμένες στιγμές που μπορούν να έχουν μαζί, λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Μακρόν.

Σχετικά άρθρα