Μέρες αγωνίας των οικογενειών των ομήρων στη Γαζα: Το Ισραήλ δημοσίευσε τις φωτογραφίες των μικρών παιδιών που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο Ισραηλινός Στρατός, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα. Σήμερα, δημοσίευσε στα μέσα τις φωτογραφίες από 40 παιδιά που φέρεται να κρατούνται όμηροι από τις δυνάμεις της Χαμάς. Τραγική ειρωνεία, καθώς σήμερα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

“Ενώ ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, 40 παιδιά κρατούνται όμηροι από τους τρομοκράτες στη Γάζα. Παιδιά που έπρεπε να δουν τις οικογένειές τους νεκρές μπροστά στα μάτια τους. Παιδιά που του ξερίζωσαν την αθωότητα τους. Παιδιά που κρατούνται ακόμη όμηροι από τους “άγριους χασάπηδες”. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας μέχρι να επιστρέψουν όλα γρήγορα στα σπίτια τους.”

Σε μια άλλη ανακοίνωση, του Υπουργείου Πρόνοιας, τουλάχιστον 21 παιδιά από 13 οικογένειες έμειναν ορφανά λόγω της καταστροφικής επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 16 περιπτώσεις στις οποίες σκοτώθηκαν και οι δύο γονείς, ενώ στα υπόλοιπα παιδιά σκοτώθηκε ο ένας γονέας ενώ ο άλλος είτε αιχμαλωτίστηκε ή αγνοείται από την ημέρα που έγινε η θανατηφόρα επίθεση. Ανάμεσα στα παιδιά αυτά είναι και ένα 4χρονο κοριτσάκι που κρατείται όμηρος στη Γάζα. Ο πατέρας ενός άλλου κοριτσιού κρατείται αιχμάλωτος ενώ η μητέρα του δολοφονήθηκε.

Είναι παιδιά που είδαν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, αφού μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα στηρίγματά τους και έμειναν μόνα στον κόσμο, ενώ το μυαλό τους δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί πεθαίνει ο κόσμος, όπως πέθαναν οι γονείς τους.

Σχετικά άρθρα