Εξοργιστικό βίντεο δείχνει παιδιά του Ισραήλ να τραγουδούν με στίχους που ενθαρρύνουν τη δολοφονία Παλαιστινίων – «Μέσα σε ένα χρόνο θα τους εξοντώσουμε όλους» λένε τα μικρά παιδιά (βίντεο)

Ένα βίντεο που απεικονίζει παιδιά από το Ισραήλ να τραγουδούν ένα τραγούδι με στίχους που ενθαρρύνουν την «εξόντωση» των Παλαιστινίων στη Γάζα έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή στους χρήστες του Διαδικτύου.

Το βίντεο με τίτλο «Friendship Song 2023» δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα The Civil Front X στις 19 Νοεμβρίου.

Το βίντεο παρουσιάζει τα παιδιά να τραγουδούν μεταξύ τους και στην κάμερα, συνοδευόμενα από σκηνές που περιλαμβάνουν ένα φόντο με ισραηλινή σημαία που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία.

Το βίντεο απεικονίζει επίσης Ισραηλινούς στρατιώτες σε ενεργό υπηρεσία ή να εκφράζουν τη θλίψη τους, μαζί με εφέ που παράγονται από υπολογιστή που απεικονίζουν τους βομβαρδισμούς.

Η Electronic Intifada ισχυρίστηκε ότι οι στίχοι του τραγουδιού έλεγαν: “Η νύχτα του φθινοπώρου πέφτει πάνω από την παραλία της Γάζας, τα αεροπλάνα βομβαρδίζουν, καταστρέφουν, καταστρέφουν. Κοιτάξτε ότι ο IDF (ισραηλινός στρατός) διασχίζει τη γραμμή για να εξολοθρεύσει τους φέροντες τη σβάστικα.

«Σε έναν άλλο χρόνο δεν θα υπάρχει τίποτα εκεί και θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας, μέσα σε ένα χρόνο θα εξοντώσουμε τους πάντες και μετά θα επιστρέψουμε να οργώσουμε τα χωράφια μας.

«Θα δείξουμε στον κόσμο πώς καταστρέφουμε σήμερα τον εχθρό μας».

Οι στίχοι και το βίντεο έχουν αντιμετωπίσει ευρεία κριτική από χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Χρήστες αντιδρούν στον τρόπο που εκμεταλλεύονται μικρά παιδιά για χάρη του πολέμου:

«Είναι αρρωστημένο να παρακολουθείς αυτό το βίντεο με παιδιά από το Ισραήλ να τραγουδούν για την εξόντωση της Γάζας καθώς χιλιάδες παλαιστίνια παιδιά ασφυκτιούν κάτω από τα ερείπια, υφίστανται αφάνταστους τραυματισμούς που προκαλούνται από πειραματικά όπλα και θάβουν τα αδέρφια και τους γονείς τους», είπε ένας χρήστης.

Ένας άλλος χρήστης εξέφρασε απογοήτευση για τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούνται για τη διάδοση προπαγάνδας. “Δεν κατηγορώ τα παιδιά. Κατηγορώ τους γονείς. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε τα παιδιά σας για αυτή την προπαγάνδα”, είπε.

Σχετικά άρθρα