Νοσηλεύτρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από 15χρονη με κορωνοϊό που βρίσκεται μετά από εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων

Σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μια 15χρονη, η οποία νοσηλεύεται με κοροναϊό, επιτέθηκε βάναυσα σε νοσηλεύτρια, με αποτέλεσμα να την ξυλοκοπήσει. Το θύμα, που εργάζεται στο νοσοκομείο υπέστη τραύματα, καθώς το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο από τις 20 Οκτωβρίου «επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια, την έριξε κάτω, την χτύπησε, τις τράβαγε τα μαλλιά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το15χρονο κορίτσι φιλοξενείται με εντολή εισαγγελέα μαζί τον αδελφό της, στην παιδιατρική κλινική, παρουσία και της μητέρας τους, «λόγω του ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος».

Μάλιστα τα δύο παιδιά έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και βρίσκονται απομακρυσμένα, σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής. «Όταν η νοσηλεύτρια την είδε να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού, της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το κορίτσι να επιτεθεί στη γυναίκα και να την χτυπήσει.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δεν αφορά μεμονωμένο περιστατικό αφού στα νοσοκομεία καταλήγουν πολλά “ξεχασμένα” παιδιά, όταν οι εισαγγελικές αρχές παίρνουν την επιμέλεια από τις οικογένειές τους, θεωρώντας ότι δεν μπορούν να μεγαλώνουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. «Πάνω από 45 κακοποιημένα με διαφόρους τρόπους παιδιά βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα στις παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

« Δεν επιτρέπεται αυτή η διαχρονική αδιαφορία του κράτους με αυτά τα παιδιά. Να παραμένουν επί μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία ελλείψει προνοιακών μονάδων και να έχουμε κλειστές δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τα παιδιά στα νοσοκομεία είναι χαμένος χρόνος. Στα νοσοκομεία δεν προωθούνται αιτήματα υιοθεσίας και αναδοχής, δεν υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, προγράμματα κοινωνικής επανένταξης».

Σχετικά άρθρα